Consiliul Național al Elevilor salută decizia privind modul în care vor avea loc cursurile

280
Consiliul Național al Elevilor salută decizia privind modul în care vor avea loc cursurile - reuterscom2020newsmlrc27mg9lzu57-1596639333.jpg

Articole recomandate

Consiliul Național al Elevilor salută decizia privind stabilirea modului în care vor avea loc cursurile, fie online, fie offline, ce a fost prezentată de președintele Klaus Iohannis și consideră oportun ca hotărârile să fie luate în plan local, în funcție de contextul epidemiologic, informează Agerpres.


"Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, salută decizia privind stabilirea modului în care vor avea loc cursurile, fie online, fie offline, ce a fost prezentată de către președintele țării, Klaus Iohannis, în urma ședinței care a avut loc la Palatul Cotroceni. Considerăm oportun ca deciziile să fie luate în plan local, în funcție de contextul epidemiologic prezent în fiecare localitate sau județ", se arată într-un comunicat de presă remis de organizație.


Potrivit CNE, sunt esențiale mai multe aspecte privind modul în care se vor organiza cursurile referitoare la dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ cu materiale igienico-sanitare, respectarea distanțării fizice, dotarea sălilor de clasă cu infrastructură audio-video și a elevilor și cadrelor didactice cu dispozitivele necesare participării la orele online, pentru care materia trebuie adaptată astfel încât să fie ușor de asimilat și de aprofundat.


Elevii consideră că în cazul desfășurării online a cursurilor este necesară "formarea tuturor cadrelor didactice în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor digitale, cât și în ceea ce privește modalitățile de predare".


"Salutăm hotărârea autorităților de a descentraliza procesul decizional privind începerea anului școlar, această responsabilitate revenind comitetelor județene de acțiune. Cu toate acestea, considerăm că decidenții trebuie să dea dovadă de responsabilitate în procesul de deschidere a școlilor, analizând cu seriozitate contextul local și consultând actorii din sistemul educațional înainte de a lua o decizie. Nu în ultimul rând, indiferent de modul în care ne vom întoarce la școală, încurajez toți elevii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță impuse de autorități. În joc sunt sănătatea și viețile noastre și ale celor din jur", a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6935 secunde