Consilier american, la Școala nr. 30: "Românii sunt interesanți, inteligenți și amuzanți"

198
Consilier american, la Școala nr. 30:

Articole recomandate

Pentru o parte dintre elevii claselor a IV-a - a VIII-a ai Școlii Gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța, ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită într-un mod inedit.

Ei au participat la o întâlnire de două ore cu consilierul pentru presă și cultură al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Ronald E. Hawkins Jr. - Councelor for public affairs, și Isabella Alexandrescu, coordonator de proiecte culturale în cadrul aceleiași instituții.

După ce a gustat faimoasa pâine cu sare pe care i-au oferit-o doi școlari costumați în port tradițional românesc, consilierul s-a îndreptat către cei aproximativ 30 de elevi ce îl așteptau pentru o masă rotundă. Astfel că elevii au prins curaj și au pornit tirul întrebărilor. Ei au aflat că, în viziunea lui Ronald Hawkins, pentru a fi un bun ambasador ai nevoie de răbdare, flexibilitate și un limbaj adecvat, iar că modelul său în politică este Jimmy Carter.

A urmat apoi un scurt moment artistic: o expoziție de desene și de vase ceramice pictate de elevi din clasele a III-a B și E, respectiv a IV-a D și a V-a D, poezii în limba engleză, un cântec interpretat de David Burlacu (clasa a IV-a B) și două momente de balet susținute de Ana Lungu (clasa a IV-a B) și Iulia Caraman (clasa a II-a A).

Ronald Hawkins a fost impresionat de nivelul de cunoștințe al elevilor care s-au arătat preocupați de istorie, politică, diplomație, cultură, dar și de stăpânirea de către aceștia a limbii engleze într-un mod care să le permită a vorbi liber și a glumi, a interacționa în mod real cu participanții nativi la conversație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.163 secunde