Conferința Tinerilor Cetățeni, la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța

325

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a doua ediție a Young Citizens Conferences (Conferința Tinerilor Cetățeni). Tema evenimentului a fost "Inteligența artificială". Activitatea face parte din programul Milset și are drept scop dezbaterea unor probleme legate de impactul inteligenței artificiale în activitățile umane, avantaje și dezavantaje ale utilizării acesteia. 


Conferința a fost organizată de Liceul Teoretic "Ovidius" (membru fondator al Milset România) în colaborare cu Universitatea "Ovidius "Constanța și Universitatea Maritimă Constanța. La conferință au participat peste 70 de elevi și studenți. Lucrările s-au desfășurat pe două secțiuni ("Inteligența artificială și relațiile interumane" și "Importanța inteligenței artificiale în cercetare și tehnologie"). Dezbaterile au fost interesante, participanții au expus diferite puncte de vedere în legătură cu temele în dezbatere.


Cu acest prilej, la discuții au participat și prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorectorul Universității Ovidius, conf. univ. dr. Mihaela Hnatiuc de la Universitatea Maritimă Constanța, prof. univ. dr. Dan Milici de la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava și prof. Victor Șutac de la Colegiul "Petru Rareș" din Suceava, președintele asociației științifice  Cygnus. 
Milset este o organizație internațională, înființată în 1984, în Canada și are filiale în toată lumea. Scopul acestei organizații este stimularea preocupărilor tinerilor pentru știință și tehnologie, pentru artă. De asemenea, implică tinerii în analiza și dezbaterea unor probleme care țin de relații sociale și viitorul umanității. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5151 secunde