Concursul de titularizare, suspendat

181
Concursul de titularizare, suspendat - concursuldetitularizare-1592480076.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației a anunțat astăzi că, având în vedere că starea de alertă a fost prelungită concursul de titularizare și celelalte etape pentru ocuparea posturilor și catedrelor în învățământul preuniversitar au fost suspendate.


"Conform Hotărârii Guvernului nr. 394/18 mai 2020, pe întreg teritoriul țării a fost instituită starea de alertă, iar prin Hotărârea de Guvern nr. 476/6 iunie 2020, starea de alertă a fost prelungită.


Astfel, rămân în vigoare dispozițiile art. 27, alin. 3 din Legea 55/2020, articol potrivit căruia "pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice, se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante (...)".
În acest context, Ministerul Educației și Cercetării, pentru respectarea cadrului legal în vigoare, a emis ordinul pentru suspendarea organizării și desfășurării unor activități prevăzute în anexa nr. 19 a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.259/2019, cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat transmis de MEC.
Imediat după încetarea stării de alertă, Ministerul Educației și Cercetării va dispune reluarea acestor activități, care se vor realiza conform unui calendar aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6833 secunde