Concurs la final. Elevii au învățat cum își pot îngriji cel mai bine sănătatea

251
Concurs la final. Elevii au învățat cum își pot îngriji cel mai bine sănătatea - concurslafinal2-1560204643.jpg

Articole de la același autor

În weekend-ul care tocmai ce s-a încheiat, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" a găzduit faza națională a concursului "Educație pentru sănătate". 


Potrivit consilierului de imagine al unității de învățământ, Monica Enache, subiectele pentru proba științifică, atât rezolvarea de itemi, cât și proba de creație, au fost propuse, ca în fiecare an, de partenerii de la Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, iar pentru realizarea colajelor, a fotografiilor și a afișelor elevii au pus în evidență tema de anul acesta, "Ne protejăm sănătatea, fiecare, peste tot!"


Ea a precizat că proiectul a fost derulat în spiritul respectării dreptului fiecărui copil, la un nivel de viață suficient pentru a permite dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială. Mai mult decât atât, acesta are ca suport Programul Național "Educație pentru Sănătate în Școala Românească", realizat prin acordul dintre Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății.


Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 8 iunie. Cu această ocazie,   inspectorul școlar Adriana Simona Popescu a spus că apreciază interesul elevilor din județele participante, asta în condițiile în care concursul s-a suprapus cu finalul de an școlar și cu alte concursuri și evenimente. 


"Am convingerea că elevii vor transmite mai departe, în familiile lor, în mediul școlar din care fac parte, experiențele acestui concurs care contribuie la promovarea unui stil de viață sănătos. Și anul acesta inspectorii din județele participante au decis organizarea și desfășurarea etapei județene, respectând tematica propusă de Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța", a adăugat ea. 


La final, premierea a fost precedată de un spectacol festiv, la care au fost invitați directorii școlilor participante, spectacol oferit de elevii premianți și profesorii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța, eveniment devenit deja tradiție în cadrul acestui concurs.  Premiile, constănd în cărți, afișele, pliantele au fost oferite de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", Liceul Teoretic "Ovidius", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și nu numai.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3601 secunde