Se deschide stagiunea Teatrului "Oleg Danovski"

Concerte incitante la Constanța în luna lui Gerar

1034
3
Concerte incitante la Constanța în luna lui Gerar - luciadilammermoore-1326310325.jpg
O surprinzătoare programare de concerte dintre cele mai inedite rezervă melomanilor constănțeni în luna ianuarie Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". "Este luna de după sărbători, mai lejeră atât pentru artiști, dar și pentru spectatori, așa încât ne-am gândit să nu debutăm cu lucrări grele", a declarat pentru "Cuget Liber" Mircea Tegzeșiu, consultant artistic al Teatrului "Oleg Danovski".

Despre concertul din 15 ianuarie, același interlocutor a afirmat că a fost gândit în ideea de a aduce în centrul atenției publicului cvartetele, sextetele și septetele din opere și operete celebre, întrucât ne aducem aminte mult prea rar de acestea și reținem mai ales ariile și duetele.

"Primul invitat al acestei stagiuni este un cunoscut dirijor al României. Florin Totan dirijează Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, dar CV-ul său impresionant cuprinde inclusiv participări la Festivalul Național George Enescu. Pentru concertul din 20 ianuarie a răspuns invitației de a veni la pupitrul constănțean pentru prima dată Ramiro Arista din Argentina. El va dirija lucrări foarte inte-resante din țări latino-americane aparținând unor compozitori cunos-cuți. Va constitui o provocare atât pentru public, dar și pentru orchestră", a mai adăugat Mircea Tegzeșiu.

Week-end cu compozitori celebri

Mâine, 13 ianuarie, de la ora 19, Sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța va prinde iar viață, când melomanii vor putea asculta un Concert de Anul Nou oferit de Orchestra Simfonică a Teatrului avându-l la pupitrul dirijoral pe Florin Totan. În program lucrări de mare popularitate din creația compozitorilor J. Strauss, Suppé, Dinicu, Bizet, Grieg, Rossini, Brahms,

Duminică, 15 ianuarie, de la ora 19, Concertul de ansambluri și coruri celebre din opere și operete îl va avea ca dirijor pe Gheorghe Stanciu.

Vor acompania corul și orchestra teatrului, maestru cor Adrian Stanache. Concertul va cuprinde pagini celebre din creația compozitorilor Mozart, Donizetti, Lehar, J. Strauss, Verdi, Puccini, Bizet.

Spectacolele vor începe de la ora 18

Începând cu spectacolul de vineri, 20 ianuarie, respectiv Concertul în ritmuri latino-americane, ora pro-gramată de începere va fi 18. Sâmbătă, 21 ianuarie, suntem invitați la un Concert de canțonete, duminică, 22 ianuarie, fiind reluată recenta premieră a operei "Lucia di Lammermoor". Seria evenimentelor inedite continuă marți, 24 ianuarie, cu Concertul de muzică de film și musicaluri.

Joi, 26 ianuarie, de la ora 10, la sala teatrului este programat musicalul pentru copii "Micuța Dorothy", urmând ca în aceeași zi, de la ora 18, în sala de concerte a Colegiului Național de Artă "Regina Maria", directorul prof. dr. Adrian Doxan să ofere o surpriză melomanilor constănțeni.


Comentează știrea

Gigi Duru
12 ianuarie 2012
concerte incintante ???????????????

Simona, Oare la ce te INCITA aceste concerte? Dupa cum scrii, nu cred ca ai absolvit cele patru clase primare asa ca mai studiaza inainte sa publici ceva.

Autorul
12 ianuarie 2012
Raspuns

INCITÁNT, -Ă adj. care incită, care provoacă un viu interes; incitativ. (< fr. incitant) Articolul nu se adreseaza obsedatilor sexuali! Exista reviste de specialitate

muzician
12 ianuarie 2012
de neinteles!

Chiar daca nu sunteti de specialitate, aprecierile dvs deviaza opinia publicului, caruia ii induceti calitatea spectacolelor cu forcepsul Nu! Nu sunt spectacole de calitatea la Constanta, unde solistii pe scena canta variante de partituri, cu mari probleme vocale, cu impresia ca merge si asa, ca suntem undeva unde lumea nu are traditie in lirica si nu se pricepe.Poate n-ar fi rau sa va consultati si cu specialistii autentici, ptr ca d-l Tegzesiu, arogant si zeflemitor, este doar un biet cornist ratat, care face pe muzicologul de ocazie, la cimitirul elefantilor, secretariatul muzical, chipurile!!!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Show-uri în proximitate
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concert extraordinar Vasile Șeicaru
Pagina a fost generata in 1.0461 secunde