Competiţie inedită la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”

445
Competiţie inedită la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” - competitieinedita-1611333527.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanța a sărbătorit cei 171 de ani de la nașterea poetului român Mihai Eminescu printr-o competiție școlară de recitare a poeziei eminesciene. Elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” au participat, recent, la o competiţie şcolară de recitare a poeziei eminesciene, în cadrul activităţilor dedicate poetului nepereche. Aceştia au ales texte din lirica eminesciană pe care le-au studiat, le-au memorat, ca mai apoi, să realizeze un material video în care ei interpretau poezia aleasă. Competiția a avut două secțiuni: ON, pentru elevii specializării Arta Actorului, și OF, pentru elevii care nu studiază Arta Actorului ca și specialitate.

Juriul a fost unul deosebit, președintele a fost prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decan al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța; Catinca Hanțiu, student Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, Facultatea de Teatru, specializarea Artele Spectacolului Actorie; Robert Ioan, student Universitatea „Babeș Bolyai”, Cluj, Facultatea de Teatru și Film, specializarea Teatru și Artele Spectacolului, și Roberto Savu, student Universitatea „Ovidius”, din Constanța, Facultatea de Arte, specializarea Artele Spectacolului (Actorie). Un juriu foarte special pentru Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, deoarece actualii studenți sunt foști elevi ai liceului. Profesorii coordonatori ai acestui eveniment au fost Loredana Adăscăliței - prof. Arta Actorului și Magdalena Baciu - prof. Arta Actorului.

La secțiunea ON, clasele IX – X, premiul întâi a fost câştigat de Augustina Bujor, premiul al II-lea - Bianca Ilie, premiul al III-lea - Irina Butanche, mențiune - Miruna Badurlă, Alexandru Oprea. La clasele XI – XII, premiul întâi a fost acordat lui Vlăduț Floroiu, premiul al II-lea - Antonia Ungureanu, premiul al III-lea Maria Rida, mențiune Lucia Ruxandra Marioara.

La secțiunea OF, gimnaziu, premiul întâi a fost acordat lui Bogdan Mihai Irimia, premiul al II-lea - Alexandra Ioachim şi premiul al III-lea Adelina Bârsan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4633 secunde