Compania Passe Partout Dan Puric "Royal Fashion" vine la Constanța

466
Compania Passe Partout Dan Puric
Compania Passe Partout Dan Puric vă invită la spectacolul "Royal Fashion", ce va fi onorat de prezența membrilor Casei Regale.

"Royal Fashion" este un spectacol despre regalitate, o viziune de sinteză a secolelor care au rafinat această poziție. Printr-o îmbinare de vis a pantomimei cu baletul, spectatorii sunt purtați de-a lungul istoriei, prin ținuturi și epoci îndepărtate în foșnet de crinoline, pași de dans sau sunet de arme, până în prezent.

Proiectul cultural "Royal Fashion" este o pledoarie pentru redescoperirea istoriei și a valorilor monarhice, o pledoarie pentru frumos, pentru un model care "te obligă să te-nalți, să părăsești cantitatea și să ai privilegiul existentei calitative".

Spectacolul este o parabolă inedită a monarhiei realizată cu mijloace originale, îmbinând pantomima, baletul, stepul, dar și cadrilul cu rockul. Balerinii și actorii instaurează cu acest spectacol un dialog trecut - prezent sub bagheta magică a lui Dan Puric.

Costumele fabulase create de Doina Levintza, scenografia Corinei Grămoșteanu cu un mesaj propriu și care potentează semantica spectacolului, coregrafia Leliei Marcu, mijloc de concretizare a viziunilor, a utopiilor și a profețiilor spectacolului, completează lumile imaginate de Dan Puric, nuanțând momente și spărgând conveniente.

Scenariul și regia: Dan Puric. Distribuția: Ileana Olteanu, Violeta Huluba, Nadejda Dimitriu, Lelia Marcu, Adriana Nicolae, Mihaela Ailincăi, Ion Parea, Dragoș Huluba, Adrian Nour, Ștefan Ruxandra, Paul Cimpoieru, Silviu Oltean, Vadim Rusu, Petre Voicu, Petru Ciobanu, Silviu Man, Florin Rosu, Toni Dumitrescu. Și soliștii Operei Naționale București: Bianca Fota, Cristina Dijmaru, Bogdan Canila. Ansamblul de balet: Bianca Ungureanu, Cosmina Dina, Andreea Soare, Cristina Babalâc, Iaela Cocoara.

Spectacolul va avea loc luni, 18 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța, de la ora 20.30. Prețul unui bilet este de 80 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde