Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, acreditare Erasmus în domeniul educaţiei şcolare

598
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, acreditare Erasmus în domeniul educaţiei şcolare - colegiulmihaieminescu1-1614271749.jpg
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa a obţinut acreditare Erasmus în domeniul educaţiei şcolare. Astfel, pentru următorii cinci ani, au fost propuse şi aprobate mobilități de formare profesională pentru managerii școlari, 38 de profesori, şapte dintre personalul didactic auxiliar, 68 de elevi, din care 22 din categorii dezavantajate și 14 profesori însoțitori.

Sub deviza „Pregătim CNME pentru viața de după pandemie!”, în august 2020, Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) lansa apelul pentru Acreditarea Erasmus. „CNME a depus aplicația la termenul limită, 29 octombrie 2020, după o amplă dezbatere la nivelul școlii în ceea ce privește adoptarea unui plan Erasmus care să reflecte strategia pe termen lung, corelată cu Planul de Dezvoltare Instituțională, plecând de la nevoile instituționale, prevăzute prin obiective care să se îndeplinească prin activitățile de mobilitate și cooperare internațională. Astfel, s-au identificat patru domenii de interes major care pot aduce un beneficiu tuturor actorilor educaționali cu sprijinul acreditării pentru proiecte de mobilitate în domeniul educației școlare prin programul Erasmus în perioada 2021-2025: domeniul curriculum, evaluare și educație digitală, domeniul management instituțional și al calității, domeniul incluziunii și a diversității, domeniul creșterii capacității cetățeniei active în context european”, a precizat coordonatorul de proiecte europene din cadrul colegiului, prof. Claudia Portase.

În acelaşi timp, CNME continuă și proiectele aprobate Erasmus+ în 2019 și 2020, „Be My Voice”, P.O.L.L.E.N., R.E.S.ilien.T., dezvoltă proiecte eTwinning şi participă la concursuri de dezbateri și public speaking, care sunt în derulare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5077 secunde