100 de ani de învățământ

Colegiul Național "Mihai Eminescu" a aderat la Alianța Colegiilor Centenare

421

Articole de la același autor

Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța va intra, anul școlar următor, în rândul instituțiilor de învățământ centenare. Cu acest prilej, conducerea unității a făcut, încă de anul acesta, demersurile necesare pentru a adera la Alianța Colegiilor Centenare.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o atmosferă solemnă și festivă, ocazionată de organizarea Adunării Generale a Alianței Colegiilor Centenare, la București, Colegiul Național "Mihai Eminescu" a primit, cu unanimitate de voturi, acceptul membrilor de a face parte din Alianța Colegiilor Centenare. La conferință, au participat directorul colegiului, prof. Stelian Marinescu, prof. Bianca Ibadula, directorul adjunct, prof. Valentin Bratu și reprezentantul elevilor, Alexandru Manda.

În discursul său, prof. Bianca Ibadula a prezentat onoratei audiențe, formate din directorii celor mai vechi și mai prestigioase unități școlare din țară, istoria colegiului, parcursul încărcat de realizări, personalitățile vieții culturale și politice care au absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu", menționând și proiectele care sunt în derulare: Erasmus +, concursul național cu participare internațională "Colocvii eminesciene", concursul regional cu participare națională "Cunoaștem, credem, înfăptuim", menținerea unei medii de admitere la clasa a IX-a de peste 9 și a promovabilității la examenul de bacalaureat de 99 la sută.

"Împlinirea a 100 de ani de existență este un eveniment solemn, pe care profesorii și elevii de la Colegiul Național «Mihai Eminescu» îl anticipează cu emoție. Ne dorim să păstrăm la colegiul nostru, și în anii următori, aceeași atmosferă creativă și deschisă către valorile societății moderne, să oferim elevilor noștri condiția de parteneri activi în procesul educativ și să formăm, în continuare, personalități armonioase, creativ-pragmatice de succes, atașate valorilor naționale și universale, cetățeni europeni democratici, performanți", a declarat directorul adjunct al colegiului, prof. Bianca Ibadula.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4207 secunde