Colegiul "Mihai Eminescu" celebrează rolul educației în viața noastră

432
Colegiul

Articole de la același autor

Cadrele didactice ale Colegiului Național "Mihai Eminescu" sunt conștiente că educația are un rol extrem de important în viața fiecărui individ. Acesta este și motivul pentru care, luni, 16 septembrie, de la ora 14.00, sunteți invitați  în aula Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" Constanța pentru a celebra rolul educației în viața noastră. 


Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Claudia Portase și prof. Nicoleta Benchea, alături de care s-au aflat tot timpul directorii instituției de învățământ, Stelian Marinescu și Bianca Ibadula. Aceștia au precizat că  mesajul campaniei este "Educația - Strategie pentru viață".


"Esența campaniei noastre pornește de la ideea că orice persoană instruită și educată contribuie la moștenirea culturală și spirituală a unei națiuni, pe care o transmite generațiilor viitoare. Astfel, concursul se derulează sub forma unei campanii de promovare a rolului educației și al învățării unei meserii, pornind de la poveștile de succes ale unei personalități identificate de elevii noștri, profesorul Paula Adriana Pop (pseudonimul literar Paula Adriana Cozian). Doamna profesoară, acum pensionară, a predat istora în cadrul colegiului nostru, fiind un model pentru generații de elevi, datorită profesionalismului, empatiei, a valorilor transmise, care au influențat comunitatea dascălilor și a scriitorilor pe plan local, regional, național și internațional", au subliniat organizatorii activității. Ei au amintit și de activitatea "Profesorul - meșter al sufletelor", care face parte din campania promovată de Colegiul Național "Mihai Eminescu", în cadrul concursului național pentru licee, "Euroscola" 2019-2020, ediția a XII-a, "Educația schimbă vieți!", lansat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4649 secunde