Colaborare fructuoasă între liceele „Ovidius” și „Carmen Sylva”

741
Colaborare fructuoasă între liceele „Ovidius” și „Carmen Sylva” - liceulovidius2-1637871298.jpg
Elevi din peste 50 de țări și regiuni, inclusiv din Constanța, au participat din septembrie și până luna aceasta la a cincea ediție a evenimentului internațional „Belt and Road Teenager Maker Camp”, organizat de Science Center (CYSC) al Asociației China pentru Știință și Tehnologie, co-sponsorizat de Ministerul Științei și Tehnologiei din Republica Populară Chineză.

Ca și anul trecut, și anul acesta s-a desfășurat virtual și a oferit elevilor oportunitatea de a coopera cu cei mai buni colegi de vârsta lor la nivel internațional, de a împărtăși idei și de a studia cunoștințe din domeniul științelor și tehnologiilor.

Țările participante au primit Kit-uri pentru construcția de microsateliți denumiți CubSat și invitații la activități online.

Din colaborarea cu Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie Sud, în acest an școlar, 2021-2022, Liceul Teoretic „Ovidius” a primit un kit în vederea participării la activitățile organizate online și lansarea de microsateliți, evenimente specifice „Belt and Road Teenager Maker”. Kitul conține dispozitive electronice (microcontrolere, senzori, stații radio, sisteme GPS), camera video pentru filmări la mare altitudine și un balon. Din dispozitivele puse la dispoziție elevii Vlad Constantin Bolocan, Alesandro Ștefan Neacșu, Alin Florin Badea, Ioana Ioniță-Mitran  - din clasa a XI-a C, îndrumați de către profesor de fizică Mihaela Ramona Poteră, au asamblat CubeSat-ul.


CubSat-ul construit de liceenii de la „Ovidius” este un microsatelit cu balon captiv, asemănător unui microsatelit în procent de 95%. Acesta a fost ridicat, în urmă cu o săptămână, la 200 m altitudine în incinta aerodromului de la Tuzla, a filmat de la mare altitudine și a colectat date despre poziție, temperatură, umiditate, presiune, etc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4342 secunde