Plecară din Constanța trei…

Codreanu și-a câștigat fotoliul de adjunct în ISJ Constanța. Ivănescu și Marcu, picate la scris

2786
32
Codreanu și-a câștigat fotoliul de adjunct în ISJ Constanța. Ivănescu și Marcu, picate la scris - isjalinacodreanu1-1465492853.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Ministerul Educației, trei profesori constănțeni au trăit emoțiile maxime ale concursului pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct. Trei candidați: Alina Codreanu, Mădălina Ivănescu și Isabela Marcu, pentru trei posturi de inspectori generali adjuncți.


În urma punctajului obținut la prima probă - evaluarea CV - prof. Codreanu și prof. Marcu au obținut 37,50 puncte, iar prof. Ivănescu - 28,50 puncte. La proba teoretică, cu subiecte din le-gislație, profesionalismul prof. Codreanu și-a spus cuvântul, obținând maxim de punctaj, adică 50 puncte, întrucât a răspuns corect la toate cele 10 întrebări, în timp ce candidatele celelalte au obținut 33 de puncte din minim 35.


La cea de-a treia probă, interviu pe marginea ofertei educaționale, la care a fost acceptată doar prof. Codreanu, la final a primit 43 de puncte.


Urmează ca Ministerul Educației să numească doi profesori cu delegație, pentru celelalte posturi rămase libere. 


Întrebată dacă de această dată i s-a mai părut ceva suspect în desfășurarea concursului, prof. Isabela Marcu a declarat că două din cele trei probe sunt de necontestat, respectiv evaluarea CV și interviul legat de oferta educa-țională, pentru a le putea trece nu te poate ajuta nimeni. "În ceea ce pri-vește a doua probă, cea teoretică, e discutabil modul cum se stabilește corectitudinea răspunsurilor, care au fost contestate și de candidatele cu care m-am prezentat la concursul pentru funcția de inspector general", recunoscând în cele din urmă că cel mai bun a câștigat.


De altfel, la anunțarea metodologiei de concurs, în urmă cu o lună, ne-am permis un pronostic, afirmând că prof. Alina Codreanu este favorită, întrucât există destule voci în învățământul constănțean care afirmă că stăpâ-nește legislația în domeniu. 


Reamintim că la ora actuală, pe celelalte două posturi de inspector general adjunct sunt prof. Alina Nițu și prof. Sorin Mihai, care de două zile a revenit în Inspectoratul Școlar Județean, după eșecul din alegerile la funcția de primar al municipiului Mangalia.


De asemenea, așteptăm cu interes să vedem cine va prelua funcția de inspector școlar resurse umane, ocupată de prof. Codreanu în urma concursului pentru funcțiile de inspectori școlari și devenită vacantă acum.


Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
curioșii
10 iunie 2016
politica ptr inspectorat?

Nu prea intelegem; care este traseul normal? Din politica in inspectorat, sau invers? Poate ne ajuta domnul inspector candidat la primarie, prof. Sorin Mihai.

din sistem
10 iunie 2016
Supeeeer!

Super, super , super! Doamna inspector Codreanu ramane doamna inspector Codreanu! Nu-i nimic, felicitari, mai ales ca stie legislatie. Problema e ca nu suntem convinsi daca din noua- vechea pozitie are de gand sa contribuie in sfarsit la demiterea lui Stan! Chiar trebuie, stie si dansa. E bine si dupa Bac, nu-i cu suparare.

prof
10 iunie 2016
Comisiile de la bac

Oooo, da! E bine si dupa bacalaureat. Promitem ca vom accepta orice comisie la acest examen, nu refuzam nimic! E normal sa punem si noi umarul....

Răspuns la: Supeeeer!
Adăugat de : din sistem, 10 iunie 2016
Super, super , super! Doamna inspector Codreanu ramane doamna inspector Codreanu! Nu-i nimic, felicitari, mai ales ca stie legislatie. Problema e...
prof
10 iunie 2016
comisiile din minister

stati ca nu prea intelegem: anul trecut bucovala a obtinut nota maxima, acum codreanu? cine urmeaza nitu alina? pare cam ca in desenele animate! e un fel de joc si am inceput sa cunosc regulile. bucovala a cumparat examenul anul trecut, ca batea la ochi sa obtina din prima si codreanu, apoi se mai organizeaza un concurs si se inscrie nitu alina sa ia si ea tot "corect"! am inteles jocul! chiar asa mare coincidenta de ani de zile in isj aceste 3 colege de birou ...s-au transformat in cei 3 muschetari.

Alina
10 iunie 2016
pai ar fi si rusinos

normal ca daca a fost ani de zile inspector de specialitate si inspector general adjunct numit anul trecut cand s-a retras din examen, incepi sa cunosti si practic nu doar teoretic. interesant ca cealalta candidata a obtinut punctaj mare fara sa fi fost vreodata in vreo functie. e firesc ceilalti sa se ajute intre ei sa ramana pe functie.

ana
10 iunie 2016
si-a "castigat "fotoliul!

daca dumneata simona ai fi la vechimea alinei codreanu inspector si in plus si general adjunct fara sa meriti n-ai castiga si tu concursul? sa ai asa sustinere sa primesti doua trei functii de conducere , ce spui? ai castiga sau nu?

miha
10 iunie 2016
doar atat alina codreanu, 37, 50

cred ca e o greseala in articol? am dori s-o intrebati pe d-na zoe bucovala, ca doar a facut parte din comisie, doar 37, 5a puncte a obtinut la evaluare CV , alina? adica punctaj egal cu marcu isabela, care n-a avut functii? cred ca e o greseala!

autentic
10 iunie 2016
bucovala a facut parte din comisia de ieri?

"castigatorul" a avut sustinere, este evident. s-a repetat povestea de anul trecut! aceste functii se primesc fie prin concursuru aranjate, fie prin numire in functie de interesele de grup.

subiecte concus
10 iunie 2016
sunt stiute si date clui ce trebuie sa iasa

logica ne ajuta sa intelegem ca a fost cumparat concursul daca spuneti ca bucovala a facut parte ieri din comisia de evaluare. sunt functii mari si importante.

,,Izolatul"
10 iunie 2016
Voi, acritelor, nu ne izolati pe noi, ci pe voi de indignarea noastra!

Voi, acritelor, nu ne izolati pe noi, ci pe voi de indignarea noastra! Cu moaca asta acra si rea, care radiaza de atata ura fata de cadrele didactice si elevi, e cea mai indicata sa duca invatamantul pe cele mai inalte culmi ale coruptiei. Mai departe se vor numi intre ei, functionarii astia publici, acriti de prea putina munca. Hotelurile lui Bucovala au fost suficiente ca sa corupa din nou.

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5274 secunde