Cineast român, pe lista scurtă la premiile Oscar

182
Cineast român, pe lista scurtă la premiile Oscar - bogdan-1576587680.jpg

Articole de la același autor

Cineastul Bogdan Mureșanu, regizorul scurtmetrajului "Cadoul de Crăciun", a devenit luni cel de-al doilea artist din istoria filmului românesc, după Cristian Mungiu, care a ajuns cu o producție cinematografică pe lista scurtă a propunerilor de nominalizări la premiile Oscar.

Filmul "Cadoul de Crăciun", scris și regizat de Bogdan Mureșanu, se află alături de alte nouă scurtmetraje ale căror titluri au fost anunțate de Academia de film americană (AMPAS) pe lista de propuneri ce au fost reținute spre nominalizare la premiile Oscar din 2020, informează site-ul oscars.org.

"Cadoul de Crăciun" este un scurtmetraj de ficțiune cu o durată de 23 de minute. Această coproducție România-Spania este scrisă și regizată de Bogdan Mureșanu și a fost produsă de Bogdan Mureșanu, Vistor Dumitrovici și Eduardo Moises Escribano Solera.

Acțiunea filmului se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când o scrisoare către "Moș Gerilă" a micuțului Marius transformă seara părinților săi într-un coșmar. Din distribuție fac parte Ioana Flora, Luca Toma și Adrian Văncică.

Bogdan Mureșanu este un regizor, scenarist și producător român de film, născut în București în 1974. A regizat scurtmetrajele "Tuns, ras și frezat" (2013) și "Cadoul de Crăciun" (2018). Este directorul casei de producție Kinotopia.

La începutul lunii decembrie, "Cadoul de Crăciun", de Bogdan Mureșanu, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj european la gala premiilor EFA 2019. Pelicula românească a mai fost recompensată în 2019 cu marele premiu la Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand (cel mai mare festival de animație din lume), premiul Gopo 2019 la categoria "cel mai bun scurtmetraj" și o mențiune specială la Festivalul de cinema mediteraneean de la Montpellier, în 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Gala Oscarurilor, în direct la tv
Joi, 05 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Zi neagră în cinematografie!
Pagina a fost generata in 0.5873 secunde