Cine va fi noul inspector școlar general? Răducu Popescu iese din cursă!

6149
28
Cine va fi noul inspector școlar general? Răducu Popescu iese din cursă! - raducupopescu2-1423506707.jpg

Articole de la același autor

Ieri, au fost făcute publice condițiile în care se va desfășura, în România, concursul pentru ocuparea celor 42 de posturi

de inspectori școlari generali, după aproape 10 ani în care am tot asistat la numiri absolut politice, care au influențat nefast și stabilitatea sistemului de învățământ.

În județul Constanța, ultimul inspector general numit în urma susținerii unui concurs a fost, în ianuarie 2006, prof. Narcis Amza, care avea să demisioneze la un an și jumătate, fiind înlocuită de prof. Marian Sârbu. În martie 2009, și acesta avea să demisioneze, prof. Petrică Miu luându-i locul pentru doar nouă luni, în octombrie 2009 fiind numită prof. Elena Buhaiev, care a condus Inspectoratul Școlar Județean Constanța până în august 2011, când a fost numită prof. Aliss Andreescu.

Dacă tot nu-i an electoral…

În iunie 2012, când venea din învățământul universitar pentru a prelua frâiele din preuniversitar, inspectorul școlar general Răducu Popescu poate că nici nu spera să ajungă atât de departe împreună cu echipa sa manage-rială care a cunoscut "vagi retușuri" pe parcurs. A instaurat rigoarea specifică… sportivilor, atrăgându-și numeroase antipatii, dar cum avea să declare din start "nu mi-am propus să mă iubească toată lumea, ci am venit să fac treabă!".

Ieri, în urma publicării anunțului de organizare a concursului pentru ocupa-rea postului, l-am întrebat pe Răducu Popescu dacă intenționează să participe. Am primit un "NU!" fără echivoc, justificat atât de perspectiva altor proiecte, dar și de faptul că metodologia de organizare a concursului nu îi permite. Într-adevăr, una dintre prevederi spune clar: viitorul candidat trebuie să aibă o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin opt ani, dintre care cel puțin cinci în ultimii 10 ani.

Calendarul organizării concursului prevede ca depunerea dosarelor să se facă în perioada 18-23 februarie, la sediul inspectoratului școlar, iar probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

După 20 martie, urmează să aflăm ce condiții trebuie să îndeplinească inspectorii generali adjuncți și directorii de la Casa Corpului Didactic pentru a participa la concursul de ocupare a posturilor. Am încercat să aflăm, tot ieri, de la prof. Irinela Nicolae și prof. Iris Sarchizian, actuali inspectori școlari generali adjuncți, dacă intenționează să se înscrie în cursă. Doar prof. Nicolae a acceptat să răspundă, afirmând că se va gândi foarte serios la acest lucru.

Miu, prima candidatură?

Deloc surprinzător, aveam să aflăm că prof. Petrică Miu se gândește foarte serios să-și depună dosarul pentru funcția de inspector școlar general. El a mai deținut această funcție și în perioada 2004-2005 și nouă luni în 2009, dar a fost și inspector resurse umane (2000-2004) și inspector evaluare instituțională (2000-2002), precum și inspector școlar general adjunct. Așadar, expertiză… nu glumă!

v v v

Într-o succesiune firească, după concursul de inspectori adjuncți, urmează ocuparea pe bază de competențe a posturilor de director de unități de învățământ preuniversitar.

"Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult așteptat. Pentru a putea avea manageri competenți ai instituțiilor de învățământ preuniversitar, este nevoie de concursuri", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Comentează știrea

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
filip gabriela
9 februarie 2015
ilegalitati la cumpana

Buna seara! Ati avea un subiect puternic daca ati cerceta conditiile in care primarita de la cumpana sustine noul director adjunct in introducerea limbii germane....intr-o sedinta cu toata cumpana prezenta la casa de cultura din localitate...chipurile sa se ceara...printre altele si opinia parintilor....s-a prezentat acest lucru parintii nu au fost de acord...dar NU CONTEAZA...din toamna se va studia germana la o clasa pregatitoare si una de a 5a....... va rog sa cercetati sa vedeti daca ESTE RESPECTATA LEGISLATIA IN VIGOARE...apropo....la sedinta au participat dra insp de sector si dna insp de limbi moderne....

Iohannis Jonsson
10 februarie 2015
Mai, Filipo Gabrielo

Hai ca n-ai minte deloc Gabrielo, cum asa ?...tu nu ai votat, nu stii cine-i Presedintele Romaniei ?....Pai, cap patrat ala al vostru de primarita zootehnista este o oportunista, daca iesea Presedinte un lipovean, la Cumpana se studia limba lipoveneasca. N-am nimic cu lipovenii ,sunt baieti foarte muncitori si respectosi, dar, am zis si eu asa. Vaca e de vina !

un parinte dezamagit
10 februarie 2015
tot cu germana la cumpana

eeee......nu ati vazut ce desfasurare de forte.......au vb multi....dar se stia din start cum se va termina

parinte cumpana
10 februarie 2015
offf

directoarea....draguta...nu prea a apucat sa vorbeasca....au vorbit altii destul.....politica si scoala.....de....MANIPULARE......

un parinte dezamagit
10 februarie 2015
..

macar de s-ar gandi profesorii astia la copii....e clar dorinta adjunctei si a primaritei.....

Răspuns la: Mai, Filipo Gabrielo
Adăugat de : Iohannis Jonsson, 10 februarie 2015
Hai ca n-ai minte deloc Gabrielo, cum asa ?...tu nu ai votat, nu stii cine-i Presedintele Romaniei ?....Pai, cap patrat ala al vostru de primarita...
zoro
10 februarie 2015
in concluzie

Actualul nici treaba nu a făcut, nici lumea nu-l iubește. Cu atata aroganta nici nu se putea altfel, e atat de mândru ca e profesor de sport încât parca e o alta specie, nu om ca si colegii sai. Inteligenta e prezenta la orice alta catedra, la sport e specifica mai mult condiția fizica. Nu zic ca profesorii de sport sunt prosti dar orice alta catedra, specializare, presupune un efort intelectual incomparabil mai mare. Acum cred ca am spus tot.

7. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Gigi
10 februarie 2015
Infractorul

Acest "muschi de rugbyst" a stat cocotat ilegal in fruntea inspectoratului fiind ca pregatire sef de carciuma la Mall si consilier local PSD mana lui Mazarica.Aceeasi metodologie era si cand a fost numit,nu indeplinea criteriile nici atunci si nici acum,dar politrocul calca totul in picioare, numind sute de directori politic.Sa se duca la meseria lui de gramada si masurator cu ruleta la groapa de nisip..

Cogealac
10 februarie 2015
pt Miu

Ai grije la ilegalitatile de la Cogealac pe care le-ai facut, cu bani care i-ai luat de la Cez , si ce hotarari de consiliu ai luat si ce contracte ai incheiat acolo mare grije stai in banca ta este mai bine.....credama.......

dana
10 februarie 2015
munca

Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.553 secunde