Cine sunt noii membri ai Senatului Universității Ovidius

3463
27
Cine sunt noii membri ai Senatului Universității Ovidius - votare-1329150887.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, între orele 9 și 21 era programat să aibă loc un nou tur de scrutin ca urmare a balotajului rezultat în urma numărării voturilor de vineri, 10 februarie, scrutin organizat pentru alegerea membrilor Senatului Universității "Ovidius".

La Facultatea de matematică prof. Constantin Popa și prof. Eugen Zaharescu totalizaseră 246 voturi fiecare, ceea ce ar fi presupus ca astăzi să se prezinte din nou la urne cei aproximativ 700 de electori. Cel mai probabil ar fi constituit o zi de maxime emoții pentru Biroul Electoral Central, având în vedere că universitarii au intrat în vacanță și nu se știe dacă ar fi fost îndeplinit cvorumul necesar.

Printr-un comunicat postat, însă, pe site-ul Universității "Ovidius" aflăm că urmare unui act unilateral de voință, conf. univ. dr. Eugen Zaharescu și-a retras candidatura pentru ocuparea unui loc în Senatul universitar, înregistrat cu nr. BEC 133 din 13.02.2012, așa încât BEC a anunțat revocarea măsurii de reluare a procedurii de vot pentru departajarea candidaților cadre didactice aflați la balotaj, urmând ca locul din norma de reprezentare a Facultății de Matematică și Informatică să fie ocupat de către prof. univ. dr. Constantin Popa.

De asemenea, același BEC aduce la cunoștința comunității academice că nicio contestație nu a fost formulată în timpul operațiunilor de vot și de deschidere a urnelor, de către niciun elector și, de asemenea, de către niciunul dintre cei 10 observatori interni acreditați pe lângă Birourile Electorale ale Secțiilor de Votare și pe lângă Biroul Electoral Central.

Cei 10 observatori au provenit din partea Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, a Facultății de Științe Economice și a Facultății de Construcții. "Facem, de asemenea, precizarea că două persoane care au solicitat acreditare ca observatori externi din partea Asociației Române pentru Transparență nu s-au prezentat în ziua alegerilor", se încheie comunicatul.

Numirile din aprilie pot schimba Senatul

Așadar, până în luna aprilie, când sunt programate numirile prorectorilor și selectarea decanilor și numirea prodecanilor componența Senatului universitar ovidian este următoarea: l Facultatea de Litere: Ileana Jitaru, Carmen Mărunțelu, Mihaela Fulea și Nicolae Mitchievici l Facultatea de Teologie: Nechita Runcan, Bogdan Moise, Iosif Gyulai-Mureșan și Teodosie Petrescu l Facultatea de Istorie și Științe Politice: Florin Anghel, Stoica Lascu și Cristian Moșnianu l Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie: George Șerban, Mihaela Rus și Claudiu Deca l Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole: Liliana Panaitescu, Marius Popescu, Marioara Trandafirescu l Facultatea de Educație Fizică și Sport: Mirela Damian, George Stănculescu, Carmen Ene-Voiculescu l Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului: Gabriela Stanciu, Elisabeta Chirilă și Claudia Koncsag l Facultatea de Matematică și Informatică: Alexandru Bobe, Cristina Flaut și Constantin Popa l Facultatea de Științe Economice: Victor Ploae, Tiberius Epure, Ion Botescu și Elena Spătaru l Facultatea de Medicină: Ion Așchie, Petru Bordei, Nicolae Ceamitru, Vasile Sârbu, Constantin Dina și Florentin Popa l Facultatea de Medicină Dentară: Victoria Badea, Aureliana Caraiane și Cristina Nicolae (Arendt) l Facultatea de Farmacie: Mihaela Stoicescu, Constanța Sava și Rodica Sîrbu l Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă - Ionel Nicolae, Viorel Rădoiu și Kunsel Izet-Unsalan l Facultatea de Construcții: Mihai Florea, Diana Țenea și Dragoș Vintilă l Facultatea de Arte: Ioan Ardelean, Daniela Hanțiu și Daniel Sărăcescu l Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației: Virgil Frunză, Daniela Căprioară și Rodica Enache.

Conform Cartei Universității "Ovidius", în cazul vacantării unui loc în Senatul universitar prin numirea unor prorectori sau decani dintre cei 54 de senatori, se procedează la alegeri parțiale, iar persoana desemnată ca înlocuitor va exercita un mandat parțial, până la alegerile următoare.

Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
analist independent
14 februarie 2012
analiza la rece

Domnilor, este evident: au fost trei liste. Una a celor care au votat bine si doua a celor care nu mai recunosc. Si trei candidati: unul bine organizat, si doi care striga hotii. Pe scurt: in viata nu e cu suparare, e cu randul. Domnul Girtu are o sansa peste 4 ani. Domnul Mamut parca e mai in varsta. Dar poate candida la primarie, presedintie ca tot scrie scrisori....

analist independent 2
14 februarie 2012
Cetateanul turmentat: eu pe cine contest?...sau...contest pe cineva?

Domnilor, listele ca listele, ca pana la urma fiecare era liber sa-si aduca "fituica" de acasa; acum, sa fim seriosi, credeti ca erau chiar asa usor de retinut 54 de nume? Ia faceti un exercitiu...dureaza ceva timp. Dar va dati seama cata suparare pe cei care, dupa ce s-au chinuit sa-si indese listele lui Gartu prin buzunare, sa le scoata fara zgomot in cabina de vot (sau, mai rau, sa gaseasca fotografiile in telefoanele mult prea performante pentru ei), sa caute numele pe buletin, sa puna stampila unde trebuie si, cand colo, in final, ce sa vezi? Rezultatul: atat de multe combinatii necastigatoare au facut unii, incat - ce sa-i faci? - au castigat aia care n-au avut decat o lista. Iar aici, felicitari candidatului care s-a organizat mai bine. Intrebarea mea e: daca cealalta lista avea castig de cauza, oare mai trimitea domnul Mamut scrisori presedintelui, spunand ca se fac presiuni? Sau ai lui si-ai lui Gartu ar fi votat lista "de bunavoie si nesiliti de nimeni" si doar Epure e cel care face presiuni? Sa ne intelegem: BEC al universitatii spune ca n-au fost contestatii, dar Mamut ii trimite lui Basescu epistole, in care, pe langa faptul ca nu stie sa scrie corect romaneste, mai si invoca nu stiu ce nereguli comise de – cine credeti? – niste reprezentanti ai PDL...si se asteapta ca Basescu sa-i sara in ajutor si sa-l scoata pe Epure din cursa. Dumnezeule, cat de departe de realitate mai sunt unii! Mai lipseste putin si-i face Marioara o invitatie si lui Mamut in salonul vecin cu al ei, ca omu’ demonstreaza pe zi ce trece ca e tot mai afara din peisaj...din orice peisaj.

Bogdan
14 februarie 2012
Mamut sa-si facă conferință de presa la el acasa

Gartu a pierdut pe mana lui, tandemul Epure-Bordei a castigat, il votez pe Bordei pentru presedinte,

Piramida inversa
14 februarie 2012
Obiectivitate ?

Astept un curajos ...sa ne spuna cotizatia lui Epure...E suspecta combinatia intre ...Superman...si Maica Teresa... In rest...apa de ploaie...

de la arte
14 februarie 2012
Imi place de Bordei

Imi place acest om Bordei este tare profesional si il voi vota pentru presedinte de senat. Epure daca va tine strans langa oameni de calitate va avea un mandat de care va scrie istoria UOC

Emil
14 februarie 2012
Bordei presedintele senatului

Epure e ok, Bordei mai mult decat indicat sa preia presedentia senatului, 70% din medicina e cu Bordei-fortza suntem cei care votam nu cei care fac senate pe hartie si nu le iese

Lector arte
14 februarie 2012
Cum au castigat un loc in senat

Epure i-a obligat pe cei pe care-i controleaza sa faca fotografii ale votului pentru a-i dovedi cum au votat. S-a mers cu telefoanele la control pentru a se dovedi modul de votare. Epure a pus cel putin 2 masini care au facut filaj in fata cantinei unde s-a votat, bifand pe o lista cine a venit la vot.

Asistent farmacie
14 februarie 2012
Pentru comentatorii "de noapte"

Grea viata aveti cu Epure! Si este doar candidat! Va tine treji toata noaptea pentru a face comentarii. Observ ca nr 1 la 4 au postat comentariile la orele 1 -2 noaptea. Vai de voi!

Lector sport
14 februarie 2012
Trebuie luata atitudine

Nu pot sa cred ce se spune aici! Numarul 7 ne spune- ceea ce am auzit si eu- ca se desfasoara un control de tip securist al alegatorilor de dl Epure! Dl Mamut are dreptate! Exista un grup infractional ce a manipulat alegerile la senat!

cadrele din UOC
14 februarie 2012
BORDEI TRADATORUL

Nu va lasa-ti in capcana intinsa de Bordei,Girtu prin mail-ul trimis cadrelor din UOC a aratat ca fosila de Bordei este cu el si atunci toata lupta noastra impotriva hienelor lui Ciupina a fost in zadar,rog cadrele din UOC sa ia atitudine impotriva reptilelor comuniste ale lui Ciupina in frunte cu Bordei.BORDEI ESTE UN TRADATOR

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5119 secunde