Cine sunt noii membri ai Senatului Universității Ovidius

Luni, 13 Februarie 2012
3352
Astăzi, între orele 9 și 21 era programat să aibă loc un nou tur de scrutin ca urmare a balotajului rezultat în urma numărării voturilor de vineri, 10 februarie, scrutin organizat pentru alegerea membrilor Senatului Universității "Ovidius".

La Facultatea de matematică prof. Constantin Popa și prof. Eugen Zaharescu totalizaseră 246 voturi fiecare, ceea ce ar fi presupus ca astăzi să se prezinte din nou la urne cei aproximativ 700 de electori. Cel mai probabil ar fi constituit o zi de maxime emoții pentru Biroul Electoral Central, având în vedere că universitarii au intrat în vacanță și nu se știe dacă ar fi fost îndeplinit cvorumul necesar.

Printr-un comunicat postat, însă, pe site-ul Universității "Ovidius" aflăm că urmare unui act unilateral de voință, conf. univ. dr. Eugen Zaharescu și-a retras candidatura pentru ocuparea unui loc în Senatul universitar, înregistrat cu nr. BEC 133 din 13.02.2012, așa încât BEC a anunțat revocarea măsurii de reluare a procedurii de vot pentru departajarea candidaților cadre didactice aflați la balotaj, urmând ca locul din norma de reprezentare a Facultății de Matematică și Informatică să fie ocupat de către prof. univ. dr. Constantin Popa.

De asemenea, același BEC aduce la cunoștința comunității academice că nicio contestație nu a fost formulată în timpul operațiunilor de vot și de deschidere a urnelor, de către niciun elector și, de asemenea, de către niciunul dintre cei 10 observatori interni acreditați pe lângă Birourile Electorale ale Secțiilor de Votare și pe lângă Biroul Electoral Central.

Cei 10 observatori au provenit din partea Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, a Facultății de Științe Economice și a Facultății de Construcții. "Facem, de asemenea, precizarea că două persoane care au solicitat acreditare ca observatori externi din partea Asociației Române pentru Transparență nu s-au prezentat în ziua alegerilor", se încheie comunicatul.

Numirile din aprilie pot schimba Senatul

Așadar, până în luna aprilie, când sunt programate numirile prorectorilor și selectarea decanilor și numirea prodecanilor componența Senatului universitar ovidian este următoarea: l Facultatea de Litere: Ileana Jitaru, Carmen Mărunțelu, Mihaela Fulea și Nicolae Mitchievici l Facultatea de Teologie: Nechita Runcan, Bogdan Moise, Iosif Gyulai-Mureșan și Teodosie Petrescu l Facultatea de Istorie și Științe Politice: Florin Anghel, Stoica Lascu și Cristian Moșnianu l Facultatea de Drept, Științe Administrative și Sociologie: George Șerban, Mihaela Rus și Claudiu Deca l Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole: Liliana Panaitescu, Marius Popescu, Marioara Trandafirescu l Facultatea de Educație Fizică și Sport: Mirela Damian, George Stănculescu, Carmen Ene-Voiculescu l Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului: Gabriela Stanciu, Elisabeta Chirilă și Claudia Koncsag l Facultatea de Matematică și Informatică: Alexandru Bobe, Cristina Flaut și Constantin Popa l Facultatea de Științe Economice: Victor Ploae, Tiberius Epure, Ion Botescu și Elena Spătaru l Facultatea de Medicină: Ion Așchie, Petru Bordei, Nicolae Ceamitru, Vasile Sârbu, Constantin Dina și Florentin Popa l Facultatea de Medicină Dentară: Victoria Badea, Aureliana Caraiane și Cristina Nicolae (Arendt) l Facultatea de Farmacie: Mihaela Stoicescu, Constanța Sava și Rodica Sîrbu l Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă - Ionel Nicolae, Viorel Rădoiu și Kunsel Izet-Unsalan l Facultatea de Construcții: Mihai Florea, Diana Țenea și Dragoș Vintilă l Facultatea de Arte: Ioan Ardelean, Daniela Hanțiu și Daniel Sărăcescu l Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației: Virgil Frunză, Daniela Căprioară și Rodica Enache.

Conform Cartei Universității "Ovidius", în cazul vacantării unui loc în Senatul universitar prin numirea unor prorectori sau decani dintre cei 54 de senatori, se procedează la alegeri parțiale, iar persoana desemnată ca înlocuitor va exercita un mandat parțial, până la alegerile următoare.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2282 secunde