Cine sunt marii câștigători ai Festivalului Internațional de Teatru pentru Elevi "Aplauze"

330
Cine sunt marii câștigători ai Festivalului Internațional de Teatru pentru Elevi

Articole de la același autor

Cortina a căzut pe scena Festivalului Internațional de Teatru pentru Elevi "Aplauze". Tinerii actori și-au îndeplinit misiunea, au strâns aplauze furtunoase de la public și premii numeroase de la juriu. Competiția, organizată de Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", a reunit peste 130 de elevi talentați din întreaga țară și din străinătate, 15 trupe în total, care au susținut spectacole la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" Constanța. 


După cele cinci zile de teatru sub toate formele, marele trofeu a ajuns la trupa "Arm-Arte", de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" București, care a prezentat piesa "Convertirea soldatului Bromitt", de Andre Maurois. Premiul întâi a fost câștigat de trupa "As", de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" București, cu piesa "Dragă Evan Hansen", premiul al doilea a ajuns la trupa "Arthesium", din București, cu piesa "Regina proștilor", iar premiul al treilea a revenit trupei "Noi", de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", pentru piesa "Abatorul de hârtie", de Călin Ciobotari. 


La interpretare, premiul pentru rol principal masculin a fost împărțit de Ștefan Cristian Voicu, de la trupa "Arm-Arte", pentru rolul soldatului Bromitt, și de Radu Popescu, de la trupa "As", pentru rolul Evan Hansen. Premiul pentru rol principal feminin a fost câștigat de Edit Elekes de la trupa "Arthesium", pentru rolul Gufi, din piesa "Regina proștilor". 


Pentru rolurile secundare masculine s-au evidențiat Petrică Ioniță, de la trupa "Ștefan Iordache" a Centrului cultural și de tineret "Ștefan Iordache" București, pentru rolul Tipătescu din piesa "Parol, mon cher", Ionuț Daniel Ionescu, de la trupa "Arm-Arte", pentru rolul Colonelul din piesa "Convertirea soldatului Bromitt", și Adrian Andronache, de la trupa Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Chișinău, pentru rolul Piotr Vasilievici, din piesa "Storcătorul de fructe", de Ilia Cilaki. 


La fete, premiul pentru rol secundar a fost atribuit Mariei Cârlescu, de la trupa "As", pentru rolul Zoe Murphy, Irinei Oancea, de la trupa "Arthesium", pentru rolul Marțafița, Iuliei Andreea Smeu, de la trupa "Noi", pentru rolul Caty, Biancăi Alexandra Stoica, din trupa "Luceafărul" a Clubului Elevilor Sector 5 București, pentru rolul Bobo din piesa "Zbor frânt sau În alb și negru", și Teodorei Boca, de la trupa "Shakespeare", din București, pentru rolul regina din piesa "Fete rele". 


Premiul special al juriului a fost câștigat de trupa "Ștefan Iordache", pentru interpretarea din piesa "Parol, mon cher", iar premiul pentru originalitate a fost atribuit trupei Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Chișinău. De asemenea, trupei Școlii nr. 1 Mykolaiv din Ucraina i-a fost acordat premiul pentru spectacol în limbă străină pentru piesa "The Fern of Hope. The Folk Mystery Play", de Marharyta Bondarenko, iar trupei Liceului "Mihail Kogălniceanu" din Chișinău și trupei "Arthesium" premiul pentru costume. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5445 secunde