Cine participă la Congresul internațional de istorie a presei

261
Începând de mâine, la Chișinău încep lucrările Congresului internațional de istorie a presei, la care participă peste 100 de specialiști din Republica Moldova, România, Ucraina, Elveția, Belgia și Spania. Evenimentul științific este organizat de Asociația Română de istorie a presei (ARIP) și Universitatea de Stat din Moldova.

Din Constanța vor fi prezenți cu lucrări Aurelia Lăpușan, conferențiar universitar doctor, de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, cu studiul "Presa dobrogeană despre Congresul de la Constanța al Ligii culturale a românilor din anul 1912", și Traian Brătianu, lector universitar doctor, de la Universitatea "Andrei Șaguna" Constanța, cu studiul "Politică și presă în Dobrogea (1878 -1916)".

Trei studenți de la specializarea Jurnalism a Facultății de Litere vor participa la Simpozionul studenților Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, ediția XIII-a, sub genericul "Presa națională – promotoare a revirimentului cultural din Basarabia", manifestare ce prefațează congresul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ambasadorul Norvegiei, la UMC
Pagina a fost generata in 1.6753 secunde