Cine părăsește Senatul Universității "Ovidius"

809
Cine părăsește Senatul Universității

După ce au susținut, în urmă cu două săptămâni, de-a lungul a două zile, în fața unei comisii, concursul pentru ocuparea funcției de decan, astăzi, cei 16 universitari ieșiți câștigători în fruntea facultăților vor fi validați în cadrul ședinței de Senat a Universității "Ovidius".

Odată depășită și această procedură, decanii își vor putea stabili prodecanii, care trebuie să aibă calitatea de titulari ai universității. Pentru facultățile sub 1.000 de studenți, se alege un prodecan, iar în cazul celor care au peste 3.000 de studenți, vor fi desemnați patru prodecani.
Tot în ședința de astăzi, urmează a fi stabilită data la care se vor relua alegerile pentru înlocuirea celor 19 senatori care se află în situație de incompatibilitate, fie că e cazul celor patru prorectori, fie al celor doisprezece decani nou-aleși.
Așadar, vor părăsi Senatul universitar Mihaela Fulea (Facultatea de Litere), Bogdan Moise și Teodosie Petrescu (Facultatea de Teologie), Florin Anghel (Facultatea de Istorie), George Șerban (Facultatea de Drept), Liliana Panaitescu (Facultatea de Științe ale Naturii), George Stănculescu (Facultatea de Educație Fizică), Gabriela Stanciu (Facultatea de Fizică), Victor Ploae și Elena Spătaru (Facultatea de Științe Economice), Nicolae Ceamitru (Fa-cultatea de Medicină), Aureliana Caraiane (Facultatea de Medicină Dentară), Rodica Sârbu (Facultatea de Farmacie), Ionel Nicolae (Facultatea de Inginerie Mecanică), Mihai Florea (Facultatea de Construcții), Daniela Hanțiu (Facultatea de Arte) și Virgil Frunză (Facultatea de Psihologie).
Conform Cartei Universității "Ovidius", art. 81, "în cazul vacantării unui loc în funcțiile de conducere sau structurile de conducere, se procedează la alegeri parțiale sau concurs, în termen de maximum trei luni".
Așadar, cu excepția a două facultăți care și-au pierdut doi reprezentanți în Senat, restul își vor înlocui câte un senator. Neafectată de alegeri este Facultatea de Matematică și Informatică.
Cel mai probabil, tot astăzi se va proceda, conform Cartei, la alegeri parțiale, persoana desemnată ca înlocuitor urmând să exercite un mandat parțial, până la alegerile următoare, când va fi convocată întreaga comunitate academică ovidiană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.4016 secunde