Cine are acces la Biblioteca Muzeului de Istorie Constanța

207
Cine are acces la Biblioteca Muzeului de Istorie Constanța - bibliotecamuzeusursafreepik-1592499249.jpg

Articole de la același autor

Puțină lume știe că Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța dispune de o bibliotecă extrem de interesantă, cu o mulțime de cărți de mare valoare. Din păcate, aceasta este cu circuit închis și poate fi frecventată numai de muzeografii și cercetătorii muzeului, ca de altfel și de studenții Facultății de Istorie din cadrul Universității "Ovidius".

În prezent, aceasta dispune de un număr de aproximativ 40.000 de volume de carte.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, cărțile provenite din schimb internațional de publicații sunt așezate în module după țările de proveniență.

"Există, apoi, module cu cărți care privesc arheologia Dobrogei, arheologia celorlalte provincii românești, module cu periodicele muzeelor importante din țară, publicații de numismatică, epigrafie, bizantinologie, istorie medie, modernă și contemporană a României, antropologie, istorie universală, filosofie, geografie sau modul cu operele lui Nicolae Iorga.

Există, de asemenea, în colecțiile bibliotecii muzeului constănțean un important fond de publicații din perioada interbelică achiziționate de la anticariatele specializate din București. Printre aceste volume, se numără cuvântările membrilor celebrei familii Brătianu, cuvântările regelui Carol I, monografia mitropolitului Andrei Șaguna, Enciclopedia Romană de la 1900 etc.", au declarat reprezentanții Muzeului de Istorie.

Apoi, din punct de vedere al periodicelor de specialitate, adică anuarele diferitelor muzee din România, biblioteca muzeului constănțean deține cel mai important fond din țară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2706 secunde