Cinci unități de învățământ din Constanța, câștigătoare ale Patrulei de Reciclare

181
Cinci unități de învățământ din Constanța, câștigătoare ale Patrulei de Reciclare - cinciunitatideinvatamant-1568755651.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța are o Patrulă de Reciclare pe cinste. Echipele de elevi de la malul mării au reușit să strângă cantități record de deșeuri, obținând, în premieră, un premiu național. 


Este prima ediție a programului la care 25 de județe reușesc să se califice la premiile naționale. În mai mult de jumătate dintre județele țării, activitatea Patrulelor de Reciclare a dus la colectarea a peste 100 g de deșeuri electrice și electronice pe cap de locuitor.


Astfel, județul Constanța a câștigat premiul al treilea. Patrula este formată din cinci unități de învățământ din județ. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit nr. 33 din municipiul Constanța, Școala Gimnazială nr. 17 "Ion Minulescu", Grădinița cu program prelungit "Căsuța de turtă dulce", Grădinița cu program prelungit nr. 7 din Mangalia și Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia. În plus, echipa Grădiniței nr. 33 a primit și premiul pentru cea mai activă patrulă. 


"Patrula de Reciclare culege roadele continuității în performanță și a încăpățânării de a derula un program de educație de mediu care să aibă efecte concrete în comunitate. După opt ani de eforturi neîntrerupte, ni s-a confirmat faptul că schimbarea implică solidaritate. Toate aceste recorduri au fost posibile datorită implicării a mii de susținători ai programului. Vorbim de o echipă națională de «ambasadori» ai colectării selective a deșeurilor electrice: profesorii excepționali care și-au înscris unitățile de învățământ și au activat comunități întregi în căutarea deșeurilor electrice, directorii școlilor participante, echipa și partenerii Asociației RoRec, elevii voluntari și familiile lor, companiile și instituțiile publice care au predat DEEE. Am dovedit, împreună, că și un gest mic poate declanșa o schimbare notabilă, dacă îți pasă de mediul în care trăiești și îți crești copiii. Viitorul este al celor care pun lucrurile în mișcare, nu al celor care stau și așteaptă să schimbe alții ceva", a declarat Andreea Idriceanu, manager de comunicare al Asociației RoRec. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3523 secunde