Cîmpeanu: Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazarea în cămine

203
Cîmpeanu: Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazarea în cămine - sorincimpeanu-1633079373.jpg

Articole recomandate

Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că această prevedere va fi inclusă în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care ar urma să fie finalizat vineri.


Cîmpeanu s-a aflat vineri dimineață la deschiderea anului universitar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.


"Peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi şi le mulţumesc pentru înţelegerea importanţei vaccinării. Fiind printre universităţile care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%.


Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază - de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun - va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde - pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar", a afirmat ministrul Educaţiei, citat de Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6548 secunde