Cercetători de la Universitatea "Ovidius" implicați într-un proiect de 2,5 milioane de euro

796
3
Cercetători de la Universitatea

Articole recomandate

Prof.univ. dr. ing. Eden Mamut, aflat în fruntea unei echipe de la Universitatea "Ovidius", a participat, la Tulcea, la ședința consorțiului de proiect ROUA-REED, având ca scop dezvoltarea unui parteneriat transfrontalier în vederea valorificării resurselor de stuf, papură și alte tipuri de biomasă în scop energetic din Delta Dunării. Astfel, în localitățile Vâlcov și Murighiol se vor realiza centre de sprijin tehnologic, de instruire și consultanță în afaceri pe probleme de va-lorificare a biomasei în scopul producerii de combustibil lemnos peletizat și de procesare în vederea producerii de biogaz și de panouri de construcții pe bază de stuf și papură.

Universitatea "Ovidius" Constanța va avea un rol foarte important în implementarea proiectului, asigurând competențele necesare în problemele de evaluare a potențialului de biomasă din Delta Dunării, tehnologiile de exploatare, asistență în dezvoltarea planurilor de afaceri și instruire. În acest sens, experiența acumulată de colectivul coordonat de prof. Eden Mamut pe platforma de cercetare HyRES dezvoltată în campusul Universității "Ovidius" începând din 2006 va fi valorificată, permițând cadrelor didactice și studenților din programele de maste-rat și doctorat să colaboreze la imple-mentarea unor soluții tehnice și de afaceri durabile în Delta Dunării.

Proiectul, realizat în parteneriat cu autorități locale dar și cu două universități din Odesa, are un buget de 2,5 milioane de euro, iar durata de implementare este de 24 de luni. 

Comentează știrea

UOC
27 ianuarie 2012
Genghis Khan ESCROCUL

Nu degeaba colectivul UOC spunem pe comment-uri ca cei care au distrus UOC timp de 20 de ani sant bagati numai in programe de cercetare si ca NUMAI AVIDITATEA DUPA BANI II GHIDEAZA IN VIATA,prin acest articol MAMMUT EDEN ne-ai demonstrat ca esti un disperat de a face cat mai multe GOROMELE. MAMUT,dar cu de lipseste BOSKOFF din acest program de cercetare ca astea erau specialitatea lui?

MAMUT EDEN-MAGAZINUL TOMIS
28 ianuarie 2012
MAMUT EDEN-MAGAZINUL TOMIS

MAMUT EDEN CIND ERA LA MAGAZINUL TOMIS. MANAGER

PAPIRUS
28 ianuarie 2012
CEA MAI AVANSATA CERCETARE E IN PAPIRUS SI STUF

AJUTA LA DEZVOLTAREA INDUSTRIEI PAPIRUSULUI. SI SE CAUTA PE PIATA INTERNATIONALA.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3482 secunde