Centrul Cultural "Teodor Burada" a donat o mie de cărți Bibliotecii "Ovidius" din Chișinău

151

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, o delegație a Centrului Cultural Județean "Teodor Burada" din Constanța a participat, la Chișinău, la masa rotundă cu tema "Basarabia și Dobrogea - punți de istorie și cultură". Evenimentul a deschis seria manifestărilor care vor avea loc pe parcursul întregului an, la Chișinău, cu prilejul aniversării Centenarului Marii Uniri. 


Pe parcursul acestei întâlniri, s-a vorbit despre "Basarabia în conștiința Dobrogei", "Republica Moldova - punte de legătură între două spații geopolitice: Est și Vest, Contradicție vs. Cooperare", "Constantin Tomescu - un dobrogean basarabenizat", "Mitropolitul Gurie și punți de spiritualitate spre Dobrogea", "Biblioteca Ovidius - un proiect inseparabil dintre Dobrogea și Basarabia".


Cu această ocazie, delegația centrului constănțean a donat peste o mie de cărți Bibliotecii "Ovidius" din Chișinău. De asemenea, o donație de peste 2.000 de manuale școlare a fost făcută și de către Școala nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța. De altfel, având în vedere că donația a fost făcută către Biblioteca "Ovidius", înființată cu sprijinul Bibliotecii Județene "I.N. Roman" din Constanța, primul fond de carte fiind trimis la Chișinău chiar din Constanța, prof. Nicoleta Bercaru a vorbit, în contextul mesei rotunde, despre "Ovidiu - 2000 de ani de nemurire".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5212 secunde