Centre de excelenţă, pentru pregătirea olimpicilor şi copiilor cu performanţe

369

Articole de la același autor

Elevii şi tinerii capabili de performanţe din judeţul Constanţa îşi vor putea desfăşura activitatea într-un centru de excelenţă, coordonaţi de profesori de la diferite discipline. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, a aprobat, săptămâna aceasta, înființarea de centre de excelență în fiecare județ și în municipiul București. Acestea vor funcționa ca unități conexe ale Ministerului Educației și Cercetării, cu personalitate juridică, fiind coordonate metodologic de către inspectoratul şcolar.

În cadrul acestor centre, unde se vor pregăti copiii cu performanţe, vor putea fi organizate, anual, şi tabere naționale, pe discipline, şi se va putea organiza activitatea de pregătire a loturilor olimpice. Selecția elevilor se va face atât prin diferite testări şi concursuri, ci şi prin desemnări făcute de profesori și/sau de grupul de prieteni, studii de caz, chestionare.

De asemenea, activitatea de pregătire a copiilor și tinerilor capabili de performanțe se poate desfășura și în filiale ale centrului de excelență care au dotarea adecvată. Într-o filială se pot desfășura activități la una sau mai multe discipline. De asemenea, activitatea de pregătire a copiilor și tinerilor capabili de performanțe se poate desfășura și online. Numărul orelor pe săptămână se va împărţi, după caz, între teorie și practică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2694 secunde