Ce spunea Socrate despre alimentația sănătoasă, acum 2500 de ani

414
Ce spunea Socrate despre alimentația sănătoasă, acum 2500 de ani - platonw363888100-1366440442.jpg
Dacă ne întoarcem în istorie, vom observa că în urmă cu aproape 2500 de ani, Platon a redat un dialog între două personaje, Socrate și Glaucon, în care surprinde o discuție despre alimentația potrivită pentru viitorul orașelor lor. 




Socrate spune că alimentația ar trebui sa fie cât mai simplă, iar cetățenii orașelor ar trebui să consume în principal orz, grâu, la care să se adauge când și când sare, lactate, legume, măsline, "mâncare de la țară, varză fiartă cu ceapă", iar ca desert "smochine și fructe". Socrate spune: "În acest fel, petrecându-și zilele în liniște și o stare de sănătate bună, ei vor trăi dupa toate probabilitățile până la o vârsta înaintată…". 


Glaucon îi răspunde că o asemenea alimentație ar fi potrivită "pentru porci"și că cetățenii ar trebui să trăiască " într-un mod civilizat". El continuă: "Ei ar trebui să stea culcați pe divan… și să-și primească mâncarea și desertul conform alimentației moderne".  Cu alte cuvinte, cetațenii ar trebui să-și permită luxul de a consuma carne. Socrate îi dă replica: "Dacă vrei să ai parte de un oraș ai cărui locuitori să sufere de inflamații…. În plus, am avea nevoie de un număr mare de animale, pentru cei care vor dori să le mănânce, nu-i așa?", scrie realitatea.net.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2283 secunde