Alternativa la telecomandă

Ce spectacole ne propun teatrele constănțene

449
1
Ce spectacole ne propun teatrele constănțene - masti725961-1363041144.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Stat din Constanța a programat, în acest week-end, două spectacole aparținând aceluiași dramaturg francez din perioada numită La Belle Époque, cunoscut pentru farsele și vodevilurile sale. 

Sâmbătă 16 martie, de la ora 19, "Scaiul", de Georges Feydeau, în regia, traducerea și adaptarea lui Ion Lucian, îi va avea în distribuție pe Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan, Loredana Marilena Luca, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu / Ionuț Alexandru, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră, Ion Mandache. 

Duminică 17 martie, de la ora 19, este programată comedia "Să ne răzbunăm, iubito!", de Georges Feydeau, în regia și adaptarea Feliciei Dalu. Dragostea, pasiunea, plăcerea pericolului, adulterul, puterea minciunii și reversul adevărului sunt ingredientele ce alcătuiesc un spectacol inedit, care îi va avea în distribuție pe Maria Lupu, Mihai Sorin Vasilescu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu / Laura Iordan, Mirela Pană, Adrian Dumitrescu, Cosmin Mihale. 

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța oferă bucuria constănțenilor de a se reîntâlni cu frumoasa poveste a "Spărgătorului de nuci" în pași de balet. Până sâmbătă, 16 martie, când, la ora 19, ne vom reîntâlni cu apreciații noștri balerini Horațiu Cherecheș, Aliss Tarcea, Eliza Maxim, Sergiu Dan, Adrian Mihaiu, miercuri, în foyer, Seara Camerală îi va avea ca soliști pe Mitică Feraru (vioară) și Daniel Sărăcescu (pian). 

Joi, 14 martie, de la ora 19, într-un spectacol grandios intitulat "Marussia - Din sufletul Rusiei", Teatrul "Oleg Danovski" ne propune reîntâlnirea cu celebre melodii rusești în interpretarea soliștilor Elena Rotari, Stela Sârbu, Laura Eftimie, Roxana Bageac, Mădălina Sandu, Răzvan Săraru, Bogdan Sandu, Doru Iftene, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel, Ștefan Popov, Orest Pârslariu, Arnold Mack (București). Vor oferi un solo la vioară Mitică Feraru, iar la mandolină - Geanina Meragiu (București). Dirijor - Lucian Vlădescu (București). 

La opera "Tosca", de Giacomo Puccini, programată duminică, 17 martie, de la ora 19, intrarea este liberă. Soliști vor fi Setsuko Iizuka (Japonia), Alfredo Pascu (București), Ștefan Ignat (București), Laurențiu Severin, Constantin Acsinte, Doru Iftene, Marius Eftimie, Mihaela Ionescu. Dirijor - Gheorghe Stanciu. 

Astăzi, la Teatrul pentru copii și tineret din Constanța, de la ora 10, va avea loc reprezentația spectacolului "Povestea porcului", care va fi reluată și miercuri, 13 martie, dar de la ora 9,30. Joi, 14 martie, și vineri, 15 martie, de la ora 10, micuții au șansa vizionării "Spărgătorului de nuci". Duminică, 17 martie, în dublă reprezentație, de la ora 11 și de la ora 12,30, este programată premiera ce a avut loc în luna septembrie 2012 - dar nu prea a fost jucată - "Frumoasa și bestia". 

Comentează știrea

Sile this Millennium
12 martie 2013
Dumnezeu sa-l ierte pe Nae !

Doliu în lumea artistică A murit un mare caricaturist: NICOLAE ASCIU ! " In anul 1971, un tanar caricaturist constantean reusea sa ajunga in Statele Unite si sa devina, foarte repede, un cunoscut caricaturist american. A debutat in The New York Times,"*(Eugen Mihăescu) Dumnezeu sa-l ierte ! Mi-a fost amic si mie si raposatului Alexandru Protopopescu *(critic si poet constantean) Inainte sa plece in 1971 am baut toti "cafea" de ramas bun la Sandu Proton*(A.Protopopescu) acasa , in Tomis Nord.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : "8 tenori de ziua ta"
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : "Sunt un egoist rafinat și devotat!"
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Seară camerală la Teatrul "Danovski"
Pagina a fost generata in 0.6697 secunde