Ce sărbătoresc creștinii ortodocși astăzi

194
Ce sărbătoresc creștinii ortodocși astăzi - hermylusandstratonicusatbelgrade-1547368529.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, creștinii ortodocși îi cinstesc pe Sf. Mc. Ermil și Stratonic, care au trăit în vremea persecuțiilor împotriva creștinilor declanșate de împăratul Licinius (308-321). Sfântul Mucenic Ermil avea credința creștină și slujea ca diacon. La un moment dat, el a fost pârât că se închină de multă vreme lui Hristos, râde de zeii romanilor și întru nimic îl socotește pe împărat. Adus la judecată, și-a ținut cu dârzenie mărturisirea, încât, după ce a fost bătut cu cruzime a fost aruncat în temniță. Aici l-a întâlnit pe Stratonic, un vechi prieten, creștin, care era străjer al închisorii.


Pentru prietenul său atât de mult chinuit, Stratonic a mărturisit și el credința creștină și a fost la rândul său chemat la judecată.
Ulterior, au fost amândoi condamnați la moarte prin înec și au fost aruncați în apele Dunării. Pe când erau duși amândoi sfinții spre înecare, ei cântau cu veselie cântarea îngerească, care s-a cântat la Nașterea Domnului în Betleemul Iudeii: "Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire" (Luca 2, 14). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde