Ce pilde le-a oferit IPS Teodosie elevilor de la "Traian" și Mihail Kogălniceanu

336
1

Articole recomandate

Personalitatea Sfântului Ioan Gură de Aur a fost evocată la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Cuvios Dionisie Exiguul" din Constanța, în cadrul unei conferințe organizate ca o suită de momente la care au participat elevi și cadre didactice de la Seminarul Teologic și școlile partenere: Liceul Teo-retic "Traian" și Liceul Teoretic Mihail Kogălni-ceanu. Conferința se înscrie în cadrul activităților prilejuite de Anul Omagial "Sfântul Ioan Gură de Aur" și de sărbătorirea hramului clasei a X-a A, din cadrul seminarului.


Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a și adresat un cuvânt de învățătură partici-panților. În cadrul conferinței, pă-rintele profesor Ionuț Rusu a prezentat învățătura de credință a Sf. Ioan Gură de Aur, iar profesor Anca Alexandru a completat portretul marelui ierarh, referindu-se la vocația oratorică a Sf. Ioan Gură de Aur, punctând și principalele aspecte ale pedagogiei sale. A fost subliniată, de asemenea, valabilitatea îndemnurilor pedagogice ale Sf. Ioan Gură de Aur în contextul social contemporan. 


În cadrul conferinței, am consemnat momente deosebite - interpretarea, de către Grupul Psaltic "Dionisie Exiguul", a unor cântări în cinstea Sf. Ierarh, precum și susținerea unui recital de poezie. 


"Este important ca elevii să cu-noască personalitatea Sf. Ioan Gură de Aur, deoarece este cunoscut faptul că Sf. Ierarh ne-a lăsat numeroase învățături despre educația moral-creștină a copiilor. Elevii seminariști trebuie să-și aproprieze învățăturile deslușite pentru a le pune în aplicare în activitatea lor de viitori slujitori ai bisericii", a declarat prof. Tania Butcaru, coordonatorul conferinței.


Comentează știrea

adevar
18 noiembrie 2015
adevar

De trafic de femei ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2947 secunde