Ce performanță au reușit elevii de la Liceul "Carmen Sylva"

451
Ce performanță  au reușit elevii de la Liceul

Articole de la același autor

În perioada 1-5 iunie 2014, la Andoya Rocketrange în Andenes, Norvegia, se va desfășura "European CanSat", un proiect propus de Agenția Spațială Europeană (ESA), ce constă într-o competiție internațională care se adresează elevilor de liceu.

CanSat este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei cutii de suc. În doza respectivă, se găsesc placa Arduino, senzorii, data Logger și componentele electronice. Masa totală nu trebuie să depășească 350 g.

Partea electronică trebuie montată pe un suport solid care poate face față la șocul lansării CanSat-ului și al desprinderii acestuia de rachetă, iar parașuta trebuie prinsă de suport, nu de doză.

CanSat-ul este lansat la o altitudine de până la un kilometru și, după lansare, se efectuează misiuni științifice. În cadrul misiunii principale, echipa trebuie să construiască CanSat-ul și să-l programeze ca după lansare și în timpul coborârii, să măsoare temperatura și presiunea aerului, să transmită datele prin telemetrie în timp real la sol.

În cadrul misiunii secundare, se vor monitoriza parametrii atmosferici și cei ai câmpului magnetic ai planetei în timpul zborului. Se vor determina poziția, viteza și accelerația CanSat-ului folosindu-se două metode: sistemul GPS și sistemul IMU. Controlarea sistemului de aterizare se va realiza cu ajutorul unei parapante.

Una dintre cele 16 echipe selectate pentru a participa la această competiție este alcătuită din opt elevi ai clasei a XI-a A de la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie Sud, coordonați de prof. Florin Șerbu. Elevii Adrian Iulian Bâcă, Robert Coea, Vlad Coea, Geta Alina Covrig, Andreea Nicoleta Gherasim, Lucian Constantin Iordache, Andreea Camelia Rusnaciuc și Liviu Gabriel Vasile vor lansa CanSat-ul cu o rachetă, dincolo de cercul polar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5214 secunde