Ce nume conspirative a avut Regele Mihai I

615
Ce nume conspirative a avut Regele Mihai I - cenumeconspirative-1408551455.jpg

Articole de la același autor

Mâine, de la ora 11, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității împreună cu muzeul-gazdă vernisează expoziția "Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității".

Vernisajul va fi urmat de o masă rotundă cu tema "23 august 1944: 70 ani de controverse istoriografice", dezbatere care se va desfășura în Aula "Adrian Rădulescu".

Expoziția, organizată în parteneriat cu Asociația "General Nicolae Rădescu", beneficiază de sprijinul Casei Regale a României și va fi deschisă publicului până pe 25 septembrie.

După abdicarea și exilul impuse de comuniști, M.S.R. Mihai I al României a devenit subiect al urmăririi informative coordonată de poliția politică. De-a lungul anilor, Securitatea l-a numit "Străinul", "Leon" sau "Rex" (nume conspirative atașate supravegherii informativ-operative), iar măsurile întreprinse împotriva Familiei Regale se subsumau "Acțiunii Coroana".

Expoziția "Regele urmărit. Mihai I al României în dosarele Securității" cuprinde documente emise de poliția politică pe toată durata urmăririi informative a membrilor Familiei Regale (1948-1989), fotografii (o parte dintre ele, inedite, au fost puse la dispoziție de Casa Regală a României), articole de presă etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7972 secunde