Ce meserii bizare au avut scriitori celebri

155
1
Ce meserii bizare au avut scriitori celebri - cemeseriibizare-1411745040.jpg

Articole recomandate

Indiferent de pregătirea sau de aria lor de interes, mulți scriitori celebri au fost nevoiți să aibă și slujbe mai puțin bine plătite în viața lor.

Cea mai cunoscută autoare de romane polițiste, Agatha Christie, a lucrat în timpul Primului Război Mondial ca voluntar într-un centru de asistență medicală pentru soldații britanici răniți. După doi ani în care nu a fost plătită, ea a reușit să fie numită drept asistent de farmacist, având atunci un salariu anual de circa 16 lire (circa 1.600 de dolari, echivalentul de astăzi).

Creatorul lui Oliver Twist și a lui David Copperfield, britanicul Charles Dickens, a muncit încă de la vârsta de 12 ani într-o fabrică de cremă de ghete, pentru doar 6 șilingi pe săptămână. Ulterior, acesta a început să lucreze într-un cabinet de avocatură, însă deoarece nu i-a plăcut prea mult, decide într-un final să devină ziarist.

După ce a studiat medicina la Universitatea din Edinburgh, autorul britanic Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes, a lucrat ca medic chirurg pe două nave de croazieră.

Doctor în Drept al Universității Charles-Ferdinand din Praga, scriitorul evreu de limbă germană, Franz Kafka, a lucrat un an de zile, fără să fie plătit, ca funcționar juridic pentru o firmă de asigurări. Deși scriitorul caracteriza într-un mod disprețuitor locurile sale de muncă, el era descris de șefii săi drept un angajat model.

În adolescența sa, Jack London fura stridii de la fermele din Golful San Francisco, pentru a le vinde apoi în piețele din Oakland. De asemenea, Jack London a lucrat și într-o fabrică în care se confecționau articole din iută.

La 19 ani, scriitorul englez George Orwell lucra alături de poliția din Birmania. După circa șapte ani, acesta este mutat într-o regiune din nordul Indiei și se îmbolnăvește de febra Dengue. Este trimis acasă în Anglia pentru a se recupera și demisionează astfel din funcția de polițist, începându-și cariera de scriitor.

Comentează știrea

silvia
28 septembrie 2014
silvia

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Unde va sluji  ÎPS Teodosie  în acest week-end
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Premierele săptămânii  la Cityplex Tomis Mall
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Cuget Liber" - 70 de ani de la primul număr
Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Traviata", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 3.0474 secunde