Ce mai cunosc liceenii despre clasicii literaturii române

326
Ce mai cunosc liceenii  despre clasicii literaturii române - clasiciiliteraturii-1454249939.jpg

Articole de la același autor

La Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" Mangalia, s-a desfășurat o importantă activitate cu tema "Marii clasici ai literaturii române", prin care au fost omagiați cei patru mari scriitori, printr-un concurs organizat pe două secțiuni: literatură și desen/pictură.

Concursul de literatură a vizat cunoștințele elevilor de clasa a XII-a despre opera marilor clasici și a avut ca scop recapitularea informațiilor în vederea pregătirii pentru examenul de bacalaureat, iar concursul de desen/pictură a urmărit evidențierea abilităților artistico-plastice ale elevilor de la clasele a IX-a - a XII-a.

La nivelul școlii, activitatea a fost coordonată de membrii catedrei de limba și literatura română: prof. Corina Mihalache, prof. Mirela Țicu, prof. Daniela Pietrariu, prof. Emil Corneliu Ninu; prof. Nicoleta Serea - director adjunct și prof. Virginica Barabaș - coordonator de proiecte și programe educative și consilier de imagine.

Jurizarea elevilor a fost realizată de membri ai Uniunii Scriitorilor din România și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici: Emilia Dabu, Mariana Oleniuc, Niculae Găgeanu, Sorin Marcel Colesniuc. Elevilor premiați li s-au oferit cărți și rechizite școlare.

Premisa de la care au plecat profesorii organizatori ai evenimentului a fost să evidențieze importanța promovării valorilor culturii naționale, dar și să stârnească interesul elevilor pentru acțiuni care să-i determine să lucreze în echipă și să le pună în valoare competențele, abilitățile și aptitudinile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7737 secunde