Ce consecințe are dezastrul de la Bacalaureat

646
Ce consecințe are dezastrul de la Bacalaureat - fond-1325090746.jpg

Articole de la același autor

Prima sesiune de Bacalaureat de la finele anului școlar 2010-2011 va intra în istoria învățământului românesc ca cea mai jalnică sesiune. În județul Constanța, promovabilitatea a fost de 57,6%, iar eliminările din examene au înregistrat un record. Potrivit metodologiei Ministerului Educației privind cifra de școlarizare în anul de învățământ 2012-2013, liceele cu promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat din 2011 vor elabora pentru clasa a IX-a un plan de școlarizare diminuat cu cel puțin o clasă.

Până la data de 6 ianuarie 2012, toate instituțiile de învățământ constănțene au obligația de a înainta Inspectoratului Școlar Județean Constanța proiectul planului de școlarizare, care trebuie să ajungă pe masa ministrului Daniel Funeriu până pe 20 ianuarie 2012. Inspectoratul Școlar înain-tează spre avizare rețeaua școlară din raza teritorială propusă de autoritățile administrației publice locale, după consultarea unităților de învățământ, a operatorilor economici și a partenerilor sociali interesați.

Întrucât s-a decis ca liceele cu mai puțin de 15% promovabilitate să-și diminueze planul pentru clasa a IX-a cu o clasă, cel puțin trei licee din Constanța vor fi obligate să respecte această decizie. Așadar, Grup Școlar "Gh. Duca" Constanța, cu un procent de promovabilitate la Bacalaureatul 2011 de 14,67%, Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza" Constanța - cu 2,6%, și Liceul Teoretic Băneasa - cu 2,55%, vor avea mai puțin cu o clasă. În metodologie, se specifică faptul că unitățile de învățământ de nivel liceal unice la nivel de localitate, precum și cele care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a sunt exceptate de aceste reglementări.
Ba-i la grădiniță, ba-i la școală

Clasa pregătitoare se organi-zează în cadrul unităților de învă-țământ preuniversitar cu persona-litate juridică acreditate sau autori-zate. Aceste clase pot funcționa și la grădinițe.

Inspectoratele școlare vor asigura înscrierea în clasa întâi a tuturor copiilor în vârstă de șapte ani și a copiilor în vârstă de șase ani împliniți până la data începerii anului școlar, dacă aceștia au frecventat grupa pregătitoare și dacă există solici-tarea scrisă a părinților, a tutorilor sau a susținătorilor legali.

De asemenea, inspectoratele școlare vor organiza și înscrierea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor în vârstă de șase ani împliniți până la data începerii anului școlar, dacă nu au frecventat grupa pregătitoare, precum și a copiilor care împlinesc aceeași vârstă până la sfârșitul anului calendaristic, dacă există solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor sau a susținătorilor legali și dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gunoiul  de sub preș…
Pagina a fost generata in 0.5824 secunde