Marian Cojoc, în apărarea fostei soții și a carierei militare:

"Ce ar trebui să fac când o văd pe fosta soție? Să trec codrii de aramă?"

3461
18
Ieri, în urma apariției interviului cu prof. univ. dr. Marian Cojoc, prin care și-a anunțat public candidatura la funcția de rector al Universității "Ovidius", felicitările au fost "condimentate" și cu comentarii acuzatoare, multe chiar denigratoare. Acuzat că a divorțat formal de soție, și ea cadru didactic la "Ovidius", doar pentru a nu exista stare de incompatibilitate sau că a fost jandarm servind anumite interese secrete, Marian Cojoc ține să lămurească toate aceste aspecte.

"De ce fac din viața mea personală un obiectiv? Înseamnă că de celelalte componente nu se pot lega! Aceste atacuri vizează viața mea personală și situația mea din Jandarmerie! Viața personală este un subiect de care nimeni nu ar trebui să se lege. Elementele doveditoare pentru o asemenea funcție (cea de rector) sunt cele probate. Dacă îmi caută nod în papură, nu aceasta e calea! Nu mă interesează ce vor spune contra-candidații, îi respect deopotrivă! Eu voi căuta în această campanie să spun ceea ce am reușit să identific pe linia problematizării, iar în materie de soluții, voi insista. Spun ceea ce sunt eu, ce pot să fac eu și până unde pot să duc Universitatea", a declarat prorectorul Cojoc, adăugând un citat sugestiv din "Pietre pentru templul meu", aparținând filosofului său preferat Lucian Blaga: "Sunt unii oameni de care nu te poți atinge, pentru că se ascund în propria lor murdărie, ca sepia!".

În ceea ce privește divorțul său de Marioara Cojoc, pe site-ul Universității este postat numărul sentinței definitive, înregistrată în 22 octombrie 2009. "Oare cât de precoce am putut fi, să divorțăm în 2009, ca să ne păstrăm funcțiile, în raport cu o lege care, nu știm cum ar fi ieșit, dar care a fost asumată în anul 2011? Dacă divorțul se pronunța acum comentatorii aveau nenumărate justificări. Da’ probabil că sunt un tip atât de deștept încât am anticipat, am prevăzut lucrurile acestea. Ce ar trebui să fac când o văd pe fosta soție? Să trec codrii de aramă? Să fug ca de un ciumat? Să nu mai am niciun fel de discuție științifică, nicio colaborare în mediul academic, ea fiind totuși o persoană cu anume notorietate, recunoscută în acest sens? E aberant! Cei care mă văd cu fosta soție chiar nu m-au mai văzut și cu alte persoane de sex feminin?", a afirmat același interlocutor.

Doamna ex-Cojoc și-a păstrat numele cu acceptul universitarului Marian Cojoc, așa cum este stipulat și în sentință, pentru că toată opera științifică este semnată cu acest nume - Cojoc.

"Am fost ofițer în democrație"

Cât despre experiența de ofițer activ în Ministerul de Interne, în intervalul 1 februarie 1991 - 15 noiembrie 1992, prorectorul a constatat atunci că nu putea să execute niște ordine și să accepte cu nonșalanță formula consacrată în mediul cazon: "Să trăiți, am înțeles!". "Am trecut în rezervă cu un salariu fantastic la vremea aceea, de vreo 60.000 lei, ca să mă întorc în învățământ la 19.000, la Grupul Școlar Industrial Nr. 1 Mangalia. Cine vede în cartea de muncă așa ceva, o să spună că am fost tâmpit, dar eu consider că este o dovadă de sacrificiu, deși nu sunt un martir și nici erou nu îmi propun să fiu. Am fost profesor începând cu anul 1984 până în 1991, în școli și licee importante ale Constanței. N-am obținut niciun post din cele pe care le-am avut și n-am intrat dintr-o dată în mediul academic cu grade didactice superioare. Am fost ofițer în demo-crație ceea ce este foarte important cred, în materie de precizări. Și dacă ei (comentatorii anonimi-n.r.) nu înțeleg asta, înseamnă că este mai rău ca atunci când, realmente, ei dădeau extemporale sau note informative sau angajamente celebrelor organe abilitate. Mi-aș face un mare deserviciu dacă m-aș apuca să mă războiesc acum cu cei pe care i-am iden-tificat, cu multă răbdare și cu sprijinul Parchetului. Dar întreb: identificarea colportorilor de știri false, răuvoitoare, a celor ce aruncă dejecții, cui ar folosi? Mie, în niciun caz", a mai declarat prof. univ. dr. Marian Cojoc. 

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
pericle
17 ianuarie 2012
realitatea

Domnule ""profesor"" afirmai cu ceva timp in urma ca iti displac baietii cu ochi ''albastrii''.Deci cum se zice in popor : cine se scuza se acuza. In privinta ''divortului'' hai sa fim seriosi , sinteti penibili ! este evident motivul divortului

Tomitanul
17 ianuarie 2012
Realitatea

Realitatea este ca Prof. Marian Cojoc este f potrivit pt functia de Rector si ii doresc succes. Domnule Profesor, luptati mai departe, nu va lasati intimidat. Va respect si va doresc mult succes.

MARIANA COJOC
17 ianuarie 2012
RECUNOSC CA ESTE UN DIVORT FORMAL DE MARIAN COJOC

AVETI CEVA IMPOTRIVA CA EU AM DIVORTAT DE SOTUL MEU?SI CE DACA!!!....EU IES CU EL LA NUNTI,NE PUPAM CA SA MOARA FRAIERII DIN UOC,MA DUC CU EL LA MUNCA,IMPARTIM "CADOURILE" DE LA STUDENTI,VREM SA NU FIM IN CONFLICT DE INTERESE DACA CASTIGAM ALEGERILE CA PORMA VIN FRAIERII DE LA A.N.I. PESTE NOI,INVESELIM PARTIDUL CA O SA PUNEM JGHEABUL PE FONDURILE DE LA UNIVERSITATEA OVIDIUS SI FACEM CE VREM CU BANII CA ASA AM FOST INVATATI LA SCOLILE DE FORMARE A OFITERILOR DE REPRESIUNE....NEDOARE LA BASCA CA EU ORICUM VOI FI DIN NOU SOTIA LUI MARIAN COJOC....NE FACEM PE GURA ORICUI VORBESTE LA ADRESA NOASTRA.....SA VINA DOMN`NE CIUPINA CA SI ASA A MANCAT ATATA DE LA NOI SI SA NE AJUTE DOM`NE

Un analist
17 ianuarie 2012
impresii despre Cojoc

Dle. Cojoc,in interviu ne-ati spus ca in decursul timpului ati detinut functii de prodecan,decan,prorector,alte functii la jandarmi. Cred ca sunt mai multe decat cartile pe care le-ati scris.In concluzie sunteti mai mult un om ahtiat dupa putere decat manager,profesor si istoric.

Col.(R)Ing.ec.F.G.D.
17 ianuarie 2012
Un om de cultura la superlativ !!!

Am lucrat impreuna in MAI - Jandarmeria Constanta in perioada declarata de domnia sa. Am avut ce invata de la dansul, foarte bine pregatit profesional, un om ales de cultura si stiinta, un om deosebit pentru colectivitate. Pentru noi a fost o mare pierdere plecarea sa din sistem pentru ca, realmente, cu totii am avut cate ceva de invatat de la un profesionist. Rezultatele obtinute in sistem au fost F.B. si a plecat pentru ca sistemul avea mari probleme de cultura si civilizatie, iar el era un sensibil, probabil si divortul semnifica acest fapt. Multumesc domnului profesor ca am avut onoarea sa lucrez cu domnia sa, ca am avut sansa sa-l cunosc si sa-l respect. Succes la examen si cred ca este omul potrivit la locul potrivit - in cazul ca totul decurge normal. Marian nu a avut niciodata nevoie de pile. de interventii, viata sa s-a bazat pe ce stie si cunoaste,pe profesionalism, pe talent si vaste cunostinte policulturale fapt pentru care, cu certitudine va reusi sa treaca cu succes examenul vietii sale. Daca va reusi este meritul sau, daca nu va reusi este meritul altora ca au reusit sa-l " lucreze stiintific ". Stima si respect, succes Marian, Dan.

io
17 ianuarie 2012
succes

domnule ANAList,este evidenta evolutia dlui Cojoc pe toate planurile si merita numai felicitari pentru realizarile sale,cat despre dvs...ce pot spune,in momentul cand nu veti mai vorbi despre altii pe la spate,veti evolua si dvs...de la ANAList la altceva!iar pentru domnul cu nume legendar,pericle,faceti dle ISTORIE precum dl Cojoc,nu traiti din istoriile altora!

cetateanul
17 ianuarie 2012
Respect

Respect pentru Profesorul Marian Cojoc, pentru profesionistul si Omul care intotdeauna a fost aproape de studenti si de toti cei care au ceva de spus cu adevarat in plan stiintific. Mult succes domnule Prorector!!!

pentru numarul 5
17 ianuarie 2012
vreau sa-mi raspunda la intrebare numarul 5

Intrebarea este urmatoarea: Dl. Cojoc a scris regulamentul de etica in UOC,pe care el insusi trebuia sa I'll respecte cu sfintenie,mai ales ca este scris chiar de el. Cum poate un asa "distins" om cu asemenea functii la care aveti atatea cuvinte de lauda inclusiv un om cu o moralitate de invidiat ajunge sa se insoare cu una dintre studentele sale si aceasta este MARIANA COJOC,cum poate sa aibe atata ipocrizie in el incat sa-si treaca peste propriul regulament. Eu de aici trag concluzia ca acest om sau persoana,ii spuneti cum vreti voi,nu poate conduce o asemenea universitate si mai ales sa-si scoata in evidenta valorile si principiile si sa aiba legaturi cu studentii,acest om imi seamana cu profesorul de la Jean Monnet,deci este un pericol pentru studente,daca a facut-o odata mai poate face si in continuare din moment ce tu ca profesor ai ajuns sa te insori cu una dintre studentele tale.MARE RUSINE domnule prorector cojoc. In schimb trecutul dansului cu ofiter activ in jandarmerie,e problema strict a lui,e bine ca a scos-o in evidenta,dar parerea mea este ca totusi a fi ofiter in Romania intr-o asemenea institutie nu pot avea decat urmatoarele consecinte:a ramane in legatura cu aceste sisteme,chiar daca nu periodic raman sistematic...cel putin e parerea multor ziaristi tineri si bloggeri.

Echidistantul
17 ianuarie 2012
Pentru nr.8 de la nr.5

Dragul meu sau draga mea. Faci confuzii mari...confunzi liceul("Jean Monnet") cu Universitatea("Ovidius), confunzi elevii cu studentii...referitor la Regulamentul de Etica al universitatii nu-l cunosc dar,...banuiesc ca nu interzice casatoria, chiar si a cadrelor cu studentii, aici se aplica Codul Familiei...orice persoana care a implinit 18 ani se poate casatorii, etc.,etc. Expresia " sa-l respecte cu sfintenie "( regulamentul) mi se pare dogmatica intr-o societate democratica, libera in exprimare, nu poti afirma asa ceva, fiecare are dreptul liber la autodeterminare/exprimare, etc. Ma faci sa rad cu pericol pentru studente...ha,ha,ha...Marian este un om educat,manierat,cizelat...nu prezinta niciun pericol pentru studente...adora cartile, stiinta, cultura....si prezinta pericol(probabil) pentru inculti. Nu am inteles ce ai vrut sa spui in final, citeste tu te rog de la expresia " a fi ofiter "..." nu pot avea decat urmatoarele consecinte...", pai vorba lui Ion Iliescu : " Mai draga..."...ce ne facem cu gramatica ?...in final iti doresc " multe succesuri " si sa-ti cumperi ceva " almanahe " pentru culturalizare, zic si eu asa, poate intelegi care-i diferenta intre tine si dl.prof.univ.dr.Cojoc Marian. Cu stima al tau nr.5

Liviu Tănase - CMC
17 ianuarie 2012
Succes domnule profesor

Succes, si nu vă faceți inimă rea din cauza comentariilor răutăciose!

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5545 secunde