Final de Proiect RoNoMar

Ce a făcut UMC cu patru milioane de euro de la norvegieni

1037
2
Ce a făcut UMC cu patru milioane de euro de la norvegieni - umc-1335362773.jpg
Ieri, la Universitatea Maritimă din Constanța a avut loc Conferința de închidere a Proiectului RoNoMar din cadrul Programului norvegian de cooperare cu România.

La eveniment au participat Oystein Hovdkinn - ambasadorul Norvegiei în România, Laurențiu Lazăr - consul onorific al Norvegiei la Constanța și general manager la SC Barklav Romania SRL, Per Erik Dalen - general manager of Aalesund Knowledge Park, Ion Dănuț Jugănaru - directorul Camerei de Comerț Constanța, Dumitru Nancu - vicepreședintele Agenției pentru Implementarea Proiectelor pentru IMM-uri.

Guvernul norvegian a oferit 48 de milioane de euro pentru cofinanțarea proiectelor ce contribuie la inovare, schimburi de tehnologii și dezvoltarea afacerilor între România și Norvegia.

În Proiectul RoNoMar, finanțat cu 4 milioane de euro, au derulat activități educaționale și de cercetare cele două mari instituții de învățământ maritim, respectiv Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) și Academia Navală "Mircea cel Bătrân" (ANMB). Cele două universități din Constanța, în strânsă colaborare cu partenerii norvegieni, au înființat un incubator de afaceri maritime în Constanța. Programul a avut ca obiectiv stimularea creșterii economice, dezvoltarea durabilă și întărirea relațiilor bilaterale.

Purtând titulatura RoNoMar Innovation Center, incubatorul de afaceri a desfășurat o serie de activități care au ajutat la reducerea ratei de eșec timpuriu a unei companii și a urmărit creșterea companiilor care au potențial de a deveni generatori substanțiali de locuri de muncă și bunăstare.

Întrebat ce alte rezultate a avut acest proiect, conf. univ. dr. Ghiorghe Bătrînca, managerul proiectului, a declarat pentru "Cuget Liber" că a fost axat pe patru mari componente: incubatorul de afaceri, schimb de studenți și profesori între universitățile din România și Norvegia (beneficiari fiind 21 de studenți și 11 profesori), studii de cercetare realizate în comun și dotarea tehnică a universităților românești. "Valoarea proiectului a fost de 4,7 milioane de euro, din care contribuția norvegiană a fost de 4 milioane și 700.000 a fost contribuția universităților din România. În cadrul acestui proiect ne-am modernizat simulatorul de mașină, am cumpărat un poligon de incendiu foarte performant, am cumpărat o barcă de salvare și o barcă rapidă, care vor fi folosite în cadrul cursurilor STCV. Am mai cumpărat de asemenea un simulator de dynamic positioning, care trebuie să sosească în zilele următoare la Constanța. Ne dorim extinderea parteneriatului pentru că încercăm să creăm un nou proiect pe fundația pe care a pus-o RoNoMar, adăugând unul sau doi parteneri din România și din Norvegia și extinzând astfel colaborarea".

La fel de încântată de colaborarea cu partenerii norvegieni și de achizițiile pentru învățământul maritim constănțean s-a arătat și conf. univ. dr. Violeta Ciucur, rector UMC. "Astăzi (miercuri, 25 aprilie - n.r.), încheiem un proiect foarte important pentru instituția noastră, care a fost coordonatoare, și vom continua să aplicăm pentru noi proiecte".

Comentează știrea

8 aprilie, 18:27. arion @Florin Nu e vorba aici de partide ci de om. Cred ca trebuie sa fi retardat sa-ti placa acest infantil ingamfat. Pe la procesele din Bucuresti,unde avocatii lui folosesc orice chichita sa le lungeasca la nesfarsit( deh! mai e un p
26 aprilie 2012
8 aprilie, 18:27. arion @Florin Nu e vorba aici de partide ci de om. Cred ca trebuie sa fi retardat sa-ti placa acest infantil ingamfat. Pe la procesele din Bucuresti,unde avocatii lui folosesc orice chichita sa le lungeasca la nesfarsit( deh! mai e un p

8 aprilie, 18:27. arion @Florin Nu e vorba aici de partide ci de om. Cred ca trebuie sa fi retardat sa-ti placa acest infantil ingamfat. Pe la procesele din Bucuresti,unde avocatii lui folosesc orice chichita sa le lungeasca la nesfarsit( deh! mai e un pic pana la toamna si vor rasufla usurati toti penalii tarii), spune ca e hartuit si retinut din treaburile importante de primar!!?? Dar cand isi pune palma-n fund si pleaca cu saptatmanile pe la tropice, atunci e ok!, alearga vicele ala ,Decebal si numai stiu cum, sa rezolve ce se mai poate.... Parca le-a intunecat mintile constantenilor cu niste gardutze oribile si cateva bancute prin intersectii, cateva locuri de joaca pentru copii, toate astea acum 10 ani. E drept ca a venit dupa niste lepre de primari care n-au facut nimic inainte, cat ar fi costat niste fier si cativa nea Gica sa sudeze niste leagane.... Iluminatul nu e meritul niciunui primar din tara,in toata tara firme precum Luxten au venit si propus scheme de colaborare. Cat despre asfaltat, borduri,parcari,etc, sint orase in tara care stau muuult mai bine.La Constanta miroase a peticeala si lucru facut de mantuiala. Intr-un cuvant, individul e foarte sictirit de functie, dar nici fara ea nu poate trai, sa fie un anonim cred ca l-ar durea cel mai tare. Minte cand spune ca nu-i pasa ! Noroc ca orasul nu duce lipsa de babe si mosi usor de mituit...plus retardatii mai tineri care viseaza BMW-uri si sex in grup in Brazilia.... Nu pot intelege de ce nu apare un contracandidat de calibru, chiar n-are orasul ala ,cat e de mare, un om potrivit si doritor sa se inhame la lupta cu mafia lui Mazare? E greu, intr-adevar, a cumparat toata functionarimea din primarie, greii orasului s-au ridicat din retrocedarile cu acte false si sint oamenii lui.... Si un independent sau mai ales un independent ar putea sa-l puna jos pe filfizon!

student
1 mai 2012
acelasi rector?

Parca UMC s-a schimbat rectorul sau l-a schimbat doar pe hartie din moment ce tot distrugatorul invatamantului de marina este la prezidiu.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : Primăria Eforie caută promotori
Pagina a fost generata in 0.209 secunde