Ce a descoperit echipa ARACIS la Universitatea "Ovidius"

467
Ce a descoperit echipa ARACIS la Universitatea

Articole de la același autor

Conform unui comunicat remis redacției de biroul de presă al Universității "Ovidius", în perioada 11-15 ianuarie, a avut loc evaluarea instituțională, precum și a 24 de specializări, efectuată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

Din echipa ARACIS au făcut parte 35 de membri, componență care a asigurat un control pe toate palierele, în special de calitate educațională, în conformitate cu criteriile impuse de standardele naționale.

Pe parcursul evaluării și la finalul acesteia, comisia a constatat că s-au făcut eforturi pentru încadrarea, la toate nivelurile, a standardelor de calitate și obținerea calificativului care să reflecte cât mai obiectiv stadiul actual al instituției, posibilitățile de evoluție și modernizare.

Din cadrul comisiei a făcut parte și un evaluator extern (Austria) care a analizat poziția universității referitor la numărul de specializări, relația dintre Senat și Consiliul de administrație, internaționalizarea acestei universități și mai ales poziția sa specială la Marea Neagră.

"O primă concluzie, până la Raportul care va fi finalizat de Consiliul ARACIS, evidențiază evoluția pozitivă a fiecărei specializări evaluate, ceea ce ne dă speranța că Universitatea «Ovidius» din Constanța va deveni un pol al academismului din România", s-a încheiat comunicatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.471 secunde