Taxele de școlarizare la Universitatea "Ovidius"

Cât te costă să devii student

1045
4
Cât te costă să devii student - ofertaeducationalaunivesrsitatea-1333908453.jpg
Ieri, la ora 11, întâlnirea dintre rectorul Dănuț Tiberius Epure și zecile de liceeni, studenți, profesori participanți a încheiat seria manifestărilor dedicate unei ample campanii intitulate Zilele Porților Deschise la Universitatea "Ovidius".

Programul încărcat, plin de evenimente s-a dovedit de un real interes pentru viitorii studenți ovidieni, ca dovadă participarea extrem de numeroasă de joi, 5 aprilie, la standurile facultăților.

Cum era și firesc, după întrebarea legată de modalitatea de admitere, majoritatea era interesată dacă au crescut taxele de școlarizare. Mai ales că, în ultima vreme, se poartă discuții pe marginea faptului că Ministerul Educației intenționează să taie drastic din cifra de școlarizare la forma de învățământ zi fără taxă, ceea ce s-ar răsfrânge asupra locurilor cu taxă.

Iată câteva exemple de cifre de școlarizare propuse spre aprobare. Facultatea de medicină dentară propune șapte locuri cu taxă și 43 fără taxă, iar la tehnică dentară, 37 cu taxă și 13 fără taxă. La Medicină Generală: 127 fără taxă și 123 cu taxă. La Facultatea de drept, au fost propuse 200 de locuri, dar nu se specifică diferențiat. La Facultatea de inginerie mecanică, industrială și maritimă, la ingineria sudării, cifra propusă este de 20 locuri cu taxă și 20 fără taxă, iar la utilaje și instalații portuare - 20 fără taxă și 30 cu taxă. La Facultatea de fizică, s-au propus 15 locuri fără taxă și 10 cu taxă, la specializarea chimie - 15 fără taxă și 10 cu taxă, specializarea prelucrarea petrolului și petrochimie - 30 fără taxă și 20 cu taxă, iar la chimie alimentară și tehnologii biochimice - 20 fără taxă și 40 cu taxă.

Deocamdată, doar câteva facultăți și-au anunțat taxele de școlarizare, probabil restul fiind în așteptarea confirmării de către Ministerul Educației a locurilor propuse pentru anul universitar 2012-2013. Spre exemplu, la Facultatea de drept și științe administrative, la studiile de licență Drept, taxa este de 2.500 lei / an, în timp ce la asistență managerială și sociologie este de 1.500 lei. La Facultatea de medicină, taxa este de 4.800 lei, iar la moașe și asistenți medicali - 3.500 lei. La Facultatea de litere, specializarea jurnalism, taxa de școlarizare este de 2.800 lei, iar taxa de înmatriculare în anul I - 100 lei. De asemenea, se mai plătește o taxă de înscriere în valoare de 150 lei. 

Comentează știrea

Cititor
9 aprilie 2012
Costurile la universitatea Epure

Admiterea va fi fara examen, in schimb viitorii studenti trebuie sa fie pregatiti foarte bine ...financiar! Taxa va creste probabil la 40 mil (lei vechi) pe an. Elevii foarte buni care vin din liceu sa nu se astepte prea mult la locuri fara taxa deoarece finantarea de la buget a scazut cu 30%-40%. Pe langa taxa trebuie sa aveti inca 14 examene x 100 euro = 1400 euro - cel putin. La Medicina pretul platit este cel putin dublu spre triplu. Este adevarat ca nu prea se merita atatia bani intrucat nu se invata nimic iar la un doctor cu diploma la Ovidius nu se duce nimeni intrucat risti sa pleci mai bolnav decat ai venit! La Economie oricum banii se arunca pe fereastra - 75% din ore nu se tin iar la celelalte ore in marea majoritate profesorii habar nu au ce predau sau doar palavragesc modenitati cu studentii. Spagile vor creste mult pentru ca Epure trebuie sa-si recupereze investitia de peste 200000 euro pentru cumpararea postului de rector. Noii prorectori cum ar fi Stanciu Gabriela sau Anghel Florin trebuie de asemenea sa-si recupereze taxa de instalare pe care au platito lui nea Epure! La Epure nimic nu este gratis, orice serviciu pe care il face trebuie sa fie achitat pe loc! Prorectorii si noii decani au trebuit deja sa plateasca integral sau partial taxa pentru fonctie la jupan Epure! Pe unii i-a mai pasuit vreo 2-3 luni sa-i plateasca obolul fiindca domn Epure este baiat de comitet! Noii decani gen Serban de la Drept, Fulea de la Litere, Flaut de la Matematica, Spatariu de la Economie, Frunza de la Psihologie sau Caraiane de la Medicina Dentara vor creste chiar mai mult spagile pretinse pentru ca sunt noi si le este foame. Viitori si actuali studenti fiti pregatiti sa platiti mai mult la Universitatea Epure.. scuze Ovidius!

Caluda Teia
9 aprilie 2012
in sfarsit se trece la concret

Era si timpul sa se vorbeasca despre bani. Ce naiba tot o frasuneam cu UOC in A, ca facem pe dracu ghem, ca promovam tinerii. BANIIIIII!!!!!! Scoateti baniiiiiiiii!!!! Bugs Bunny trebuie sa recupereze rapid sutele de mii de euro investite in panarame, jigodii si incompetenti de genul Fulea, Hantiu, Flaut si restul de 58% care l-au votat. Iar la Portile Deschise s-a putut constata un numar ingrijorator de mic de elevi care s-au interesat de UOC. Multi, foarte multi isi cumpara bilete pe ruta Constanta - Bucuresti. Pai nu au dreptate?

Horatiu Chereches
9 aprilie 2012
Pentru "Cititor"

Esti mai pro(a)st(a) ca noaptea,din ceea ce scrii nu poti fi ori papleacu de Girtu ori isterica de Marioara

oleg
9 aprilie 2012
-

Mai bine sa fie prost decat sa se zdrumice pe scena in haine mulate, sa faca 2-3 tumbe si sa fie numit artist.

Răspuns la: Pentru "Cititor"
Adăugat de : Horatiu Chereches, 9 aprilie 2012
Esti mai pro(a)st(a) ca noaptea,din ceea ce scrii nu poti fi ori papleacu de Girtu ori isterica de Marioara

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3985 secunde