"Casa Smart" a elevilor de la Colegiul "Regina Maria", premiată la concursul național PlayEnergy

293

Articole de la același autor

Echipa Colegiului Național de Artă "Regina Maria" din Constanța a câștigat premiul al doilea la concursul național PlayEnergy. Competiția, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, este un proiect educațional dedicat de către Enel școlilor gimnaziale și liceelor, având ca obiectiv promovarea cunoștințelor despre energie prin metode de învățare inteligente și creative.

La categoria gimnaziu, primul loc a fost câștigat de o echipă de patru elevi din clasa a VII-a de la Colegiul Național de Arte "Nichita Stănescu" din Ploiești, coordonată de profesoara Veronica Enache. În proiectul "Clubul de lectură Nichita Stănescu", copiii au propus o bibliotecă modernă și ecologică pentru școală, concepută inteligent, ce consumă puțină energie în folosul lecturii.

Poziția a doua a fost câștigată de o echipă formată din patru elevi de clasa a VII-a din Colegiului Național de Artă "Regina Maria" din Constanța, coordonată de profesoara Gabriela Burlacu, pentru proiectul lor "Casa Smart". Elevii au gândit casa în care doresc să trăiască în viitor, o casă "inteligentă", care să le asigure întreg confortul, la costuri minime, având o grijă deosebită pentru mediul înconjurător.

Pe locul al treilea s-a clasat o echipă formată din doi elevi ai Liceului Teoretic "Traian Lalescu" din Hunedoara, coordonați de prof. Elena Nistor. Propunerea lor a fost o bancă multifuncțională, cu acoperiș care generează energie electrică prin simpla încălzire de la soare, încarcă telefoane, oferă hot spot și iluminat arhitectural, proiect intitulat "Banca inteligentă".

Elevii și profesorii coordonatori ai echipelor câștigătoare (primele trei clasate la fiecare categorie) sunt premiați cu gadget-uri și echipamente electronice care îi ajută la studiu. În acest an, în funcție de poziția din clasament, echipele primesc tablete grafice, proiectoare smartphone, smartwatch-uri, amplificatoare de imagine smartphone, ochelari VR. În plus, instituțiile de învățământ ale echipelor clasate pe locurile 1, 2 și 3 primesc finanțări în valoare de 13.500 de lei, 9.000 lei, respectiv 4.500 lei pentru dotări de laborator, astfel încât elevii să poată crea proiecte și mai complexe în viitor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6026 secunde