Casa Corpului Didactic, gazda unei conferințe naționale

364
La nivelul județului Constanța, Casa Corpului Didactic, în calitate de colaborator, organizează patru sesiuni de formare a cadrelor didactice, în cadrul unui proiect dezvoltat de ISJ Brăila.

Intitulat "Formarea continuă a profesorilor de Limba română, engleză și franceză în societatea cunoașterii" cursul se desfășoară până în luna martie 2013 și mai vizează județele Brăila, Galați, Buzău, Tulcea, Vrancea, Ilfov și București.

La Constanța, cursurile se desfășoară în locațiile acreditate în cadrul proiectului, și anume Casa Corpului Didactic, filialele Casei Corpului Didactic Constanța (Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia și Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu" Medgidia), Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu".

Conform rapoartelor CCD Constanța, programul de formare înregistrează un real succes la nivel județean, având în vedere că prima sesiune de formare continuă a reunit peste 300 de cursanți, în vreme ce în a doua sesiune, aflată în plină desfășurare, s-au înscris aproximativ 375 de cadre didactice care urmează a fi formate până pe 27 mai.

Activitatea principală a proiectului este formarea cadrelor didactice pe două module: "Abilitare curriculară" și "Dezvoltarea profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor". La finalul formării, cursanții vor primi certificate purtătoare de 25 credite transferabile/modul.

În luna iunie, va avea loc Conferința Națională "Formarea continuă a profesorilor de limba română, engleză și franceză în societatea cunoașterii" la care vor participa cadrele didactice din grupul țintă, ce vor fi selectate de către formatori în urma unui concurs la care vor participa cu portofoliile realizate la finalul cursului.

Cele mai bune dintre lucrările formabililor vor fi prinse apoi într-un ghid de bune practici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Conferință de urgență la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.1634 secunde