Care sunt necazurile directorilor din învățământul constănțean

3644
11

Articole de la același autor

Ieri, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", a sunat… clopoțelul și pentru directorii unităților constănțene de învățământ, care au fost convocați la o ședință ce a avut-o ca invitat principal pe parlamentarul Ecaterina Andronescu. 


După o succintă prezentare a raportului de activitate al ISJ Constanța pentru anul școlar trecut, dar și a planului managerial pentru acest an, a urmat discursul parlamentarului Ecaterina Andronescu, în care am recunoscut aceleași deziderate și aceleași parabole cu cele spuse la întâlnirea învățătorilor de astă-vară, de la Eforie Nord. De altfel, cârcotelile din sală cum că ar fi o întâlnire marcată de campania electorală nu aveau cum să fie evitate. Tocmai de aceea am întrebat-o cu ce prilej la Constanța și ne-a răspuns că a venit la invitația ISJ Constanța. 


"Am fost și la întâlnirea directorilor din județul Hunedoara, și din județul Caraș-Severin și din Mehedinți. Pentru mine sunt foarte importante aceste întâlniri, pentru că reprezintă tot atâtea mijloace de a schimba idei cu cei care lucrează în învățământul preuniversitar, de unde ne extragem argumentele pentru regle-mentările legislative viitoare", a spus Andronescu. 


De ce a fost aplaudat Mitică Iosif 
În partea a doua a ședinței, directorii constănțeni au fost invitați să-i aducă la cunoștință fostului ministru al Educației problemele cu care se confruntă. În absența unor buni vorbitori, precum prof. Gheorghe Gavrilă sau Alexandru Bujeniță, liniștea ce nu anunța vreo întrebare a fost spartă, forțat, ce-i drept, chiar de prof. dr. Răducu Popescu, "generalul" întrebându-l pe directorul Liceului "Nicolae Bălcescu" Medgidia, prof. Marius Furtună, ce-l frământă. "Mă frământă multe, dar sunt rezolvabile toate. Mă bucur că suntem printre puținele școli care au primit finanțare europeană pentru construirea unei săli de sport, dar acum avem o problemă într-un proiect, pentru că uneori fondurile nu sunt destule pentru ceea ce ne-am propus", a mai spus prof. Furtună. I-a urmat prof. Alina Codreanu, inspector resurse umane, care a ridicat o hibă legislativă legată de pensionarea obligatorie la sfârșitul anului școlar. După ce prof. Olguța Papa, directorul Liceului Cobadin, a adus la cunoștință faptul că are nevoie urgent de încă un microbuz, a venit rândul liderului sindical Mitică Iosif să pună degetul pe rană. A început prin a afirma că salarizarea nu este motivantă, iar tinerii privesc catedra ca o punte spre o meserie mai bănoasă; în momentul în care a spus că trebuie făcut ceva pentru că munca celui de la catedră a devenit sufocată de birocrație, de statistici și rapoarte, toată lumea l-a aplaudat cu frenezie. O altă repriză de aplauze puternice a urmat când același lider a afirmat că trebuie reintroduse salariile de merit, care ar constitui o pârghie în mâna directorilor pentru stimularea performanței. 


Liceele vocaționale, subfinanțate 
Despre aceleași salarii nemotivante a vorbit și prof. Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", care s-a plâns de faptul că, de ani de zile, scoate la concurs posturi care nu sunt atractive tocmai pentru că nu se poate trăi cu salariu de 1.000 de lei. De asemenea, a mai ridicat problema sub-finanțării liceelor vocaționale, care nu pot supraviețui în același regim cu celelalte instituții de învățământ din finanțarea per elev. A încheiat prin a semnala nedreptatea care s-ar putea face de la 1 ianuarie 2015, când cluburile sportive ar fi obligate să plătească chirie unităților aparținând Ministerului Sportului. 


Toate aceste probleme, parlamentarul Ecaterina Andronescu și le-a notat conștiincios și a încercat chiar să le găsească un răspuns plauzibil, dar, din păcate, lumea învățământului constănțean este prea dezamăgită să mai creadă în promisiuni electorale…




Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
eu,cainele maidanez
15 octombrie 2014
primaria cta si ecarisajul

Încă din antichitate lumea a fost impresionată de turbare dată fiind simptomatologia și evoluția sa tragică. Bărbații ce porneau la vânătoare erau mușcați de sconcși, ratoni sau de vulpi turbate sau, fiind în căutarea adăposturilor, și intrând în peșterile unde erau lilieci, inhalau virusul, și dezvoltau ulterior boala, speriind astfel pe membrii comunității. Halucinațiile, delirul, hidrofobia, aerofobia, spasmele mușchilor feței, fluctuația mare a temperaturii corporale, ori coma, simptome apărute în fazele avansate, făceau ca această boală să fie extrem de temută. Chiar etimologia cuvântului "rabie" ne demonstrează acest fapt: "rabhas" înseamnă în sanscrita veche "a fi violent" iar virusul ce provoacă boala, care afectează sistemul nervos, face parte dintr-un gen de virusuri "lissaviridae", numite așa pornind de la grecescul "lissa" care desemnează nebunia.

Miu
15 octombrie 2014
Psd-ul

Sa va fie rusine ca faceti campanie electorala in invatamant,atat cat a mai ramas din el..Daca lui Vitelul ala chelios ia zis taica-su,Invata mai vitelule ca sa ajungi Bou, e ceva putred cu ceilalti ca le este frica sa vorbeasca in fata groparului invatamantului constantean.Nu s-a mai gasit un alt invitat din toata tara asta ,decat baba asta comunista si corupta pana-n creier.

profesor
15 octombrie 2014
Kogalniceanu

Vorbe goale, campanie electorala, vai de noi profesorii care avem de suferit.O poftim pe doamna ministru la Kogalniceanu sa vada haosul din scoala, usile sparte, mizeria crunta, lipsa serviciului pe scoala, absenta permanenta a directorilor!Ati numit adjunct o babaciune care este vesnic bolnava, obosita si sictirita de scoala.Am asteptat-o sa semneze carnetele de note ale elevilor si mi-a spus ca ea nu semneaza nimic!Si nu a semnat.

un profesor
15 octombrie 2014
folosec oamenii

folosesc oamenii sa-i manipuleze...sa le spele creierii,ce buni si cinstiti suntem noi ,iar dusmanii poporului sa fie indepartati...tipic comunist&fascist=regim totalitar. de munca nu sunt buni,domnul sef ,daca il iei repede ,nu stie tabla inmultirii A FOST INTALNIRE ELECTORALA UNDE SA SE APLAUDE ,USOARA,UNDE ANDRONEASCA SA RECAPETE VOTURILE PIERDUTE CU AFACEREA MICROSOFT O GAINA PRICAJITA!

profesor
15 octombrie 2014
muritori de foame

In timp ce majoritatea debutantilor mor de foame, jenanta aceasta intalnire a directorilor cu posibila infractoare abramburica si incompetentul popescu!

a.
15 octombrie 2014
scandal la kogalniceanu

daca sunteti ziar serios, de ce nu scriesti de conflictul dintre directorii pesedisti de la kogalniceanu? veniti sa vedeti cum cainii maidanezi si vagabonzii se plimba seara pe scolile liceului!!!

gigel
15 octombrie 2014
psd=pcr

asta seaman cu plenara pcr, cand venea tov de la centru, tinea o cuvantare si toata lumea aplauda prostiile lui. vreti sa aflati problemele din scoli? pai va spun doar cateva dintre ele: 1. invatamantul e finantat de parinti, care cumpara totul, hartie igienica, sapun, coli, creta, etc. tot parintii platesc si amenajarea claselor sau bodyguard ul. 2. nu exista disciplina in scoli, nu exista repsect pt profesori, elevii au doar drepturi 3. profesorii sunt prost platiti, ca atare nu prea isi fac treaba 4. la bai Nu exista sapun. cum sa faci educatie sanitara cand nu-l deprinzi pe copil d emic cu regulile de igiena???

prof.
15 octombrie 2014
imagine sugestiva .....

...... pentru decaderea invatamantului romanesc, in general, si a celui constantean, in special. o probabila infractoare vine sa dea sfaturi unor mediocritati ajunse pe post de directori din considerente politice!!!! infractoarea care a facut praf invatamantul romanesc continua sa tina prelegeri, sa dea sfaturi! protejatul ei pricopie, actualul ministru, daca ar fi avut onoare, ar fi trebuit sa isi dea demisia dupa scandalul manualelor! dar credeti ca lingaii au onoare!?! popescu e o sluga fanariota, un lingau de posterioare jegoase!!

participant la sedinta
15 octombrie 2014
diverse

De ce Popescu nu a spus la sedinta fata de Andronescu cum schimba directorii. Va spun eu ii umileste dupa ani si ani de munca. Atat el cat si inspectorii de specialitate. Dar nu stie pentru ca este numit politic, nu prin concurs si asa ii numeste si el pe subordonatii lui directori. Nici nu-i cunoaste, nici nu se intereseaza de soarta acestui ce calitati are, daca are dosare penale, daca este acceptat de C.P.Ce fel de gospodar este? Unde sunt vremurile cand auzeam de ISJ NU DORMAM SA AVEM UNITATEA PUSA LA PUNCT.Acum cu o placinta cu un carnat trec toate. Sa nu ai evenimente mari sau oameni sclerozati cum a mai iesit una pe post nu stiu de la gradinita.O psd-ista ca ei . Mai si spune ,,generalul" ca ia placut sedint. Iar inspectoarele erau nepieptanate credeti-ma. Ingrozitor. Singurul moment a fost interpretarea IMNULUI DE STAT de catre domnisoara aceea.Bravo ei!

una
15 octombrie 2014
tot kogalniceanu

Ce faceti cu incompetentii numiti politic de la Kogalniceanu?????Aveam unul, acum avem doi!Tiganii dau navala in clase, ameninta elevii, le cer bani, ii bat, usile claselor sunt toate gaurite, profesorii cand vin la ore, cand nu vin,HAOS general, fratilor!Ce inspectorat avem?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.51 secunde