Caravana filmului aduce mari nume ale cinematografiei românești

220

Articole de la același autor

Caravana filmului românesc se va derula în perioada 2 - 8 iulie, în Piața Civică din Tulcea. Ajuns la cea de-a șasea ediție, proiectul "Caravana filmului românesc - Cartea și filmul/ Capodopere ale cinematografiei naționale" aduce filmul românesc acasă la oameni, promovându-l într-o manieră accesibilă. Pe parcursul acestor zile, atât localnicii, cât și turiștii vor putea viziona filme de patrimoniu și succese ale ultimilor ani. Acest eveniment rememorează marile momente ale istoriei, dar și prezentului filmului românesc. 


Caravana a debutat aseară cu un concert extraordinar, susținut de îndrăgitul cantautor Mihai Constantinescu, alături de Simona (ex-Etno). Apoi, toată lumea a putut interacționa cu personajul animat Scăpărici, din filmul "Maria Mirabela", care a fost proiectat pe ecranul caravanei. 


Precizăm că de-a lungul timpului, mii de copii s-au bucurat de povestea fantastică a celor două fetițe, încredințată de premiatul de la Cannes, regizorul Ion Popescu-Gopo, dar și actorilor și personajelor animate. 


După feeria primei seri, la Caravana filmului românesc urmează, astăzi, filmul-metaforă "Concurs". Proiecția va fi urmată de întâlnirea cu regizorul Dan Pița și cu directorul său de imagine, Vlad Păunescu (care a înscris România pe harta marilor studiouri de producție cu al său "Castel Film"), care vor răspunde întrebărilor spectatorilor curioși să afle cum puteau creatorii autentici să facă totuși film înainte de revoluția din1989.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5753 secunde