Caravana cinematografică pornește prin județ. Filmele europene ajung în căminele culturale

337
Caravana cinematografică pornește prin județ. Filmele europene ajung în căminele culturale - caravanacinematografica1-1569513007.jpg

Articole de la același autor

Caravana cinematografică duce filmele europene de succes în localitățile din județul Constanța. Secția de Exploatare a Filmelor din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" demarează un nou proiect de tip caravana cinematografică în localitățile îndepărtate din județul Constanța. Oamenii locului vor putea să vizioneze gratuit filme europene artistice, participante la diferite festivaluri.

"Acest proiect își propune să aducă în atenția locuitorilor din mediul rural filmul, arta cinematografică, întrucât aceștia nu au posibilitatea de a merge la cinematograf. Este o metodă alternativă de divertisment, dar și de educație a tinerilor, o metodă interesantă care te face să-ți pui întrebări, te trimite la introspecție și conștientizare pe o multitudine de subiecte. Vor rula două filme pe lună în județul Constanța, în căminele culturale, casele de cultură sau în aer liber. În perioada următoare, ne propunem să ajungem la Negru Vodă, Mangalia și Cernavodă", explică Dan Cojocaru, șef serviciu coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret și Exploatare a Filmelor.

Secția de Exploatare a Filmelor își continuă implicarea în viața socială a comunității și educarea populației în spirit cultural și va contribui astfel substanțial în ridicarea gradului de cultură a unei mari categorii de persoane, stimulând poate tinerii să-și îndrepte atenția către arta cinematografică. Acest proiect este o propunere inedită de a petrece timpul liber având în vedere că în mediul rural activitățile culturale sau de divertisment se petrec într-un număr restrâns.

Filmele aduse de "Caravana cinematografică" în următoarea perioadă sunt "En liberte" - o comedie plină de vitalitate care ia forma unei parodii, dublată de un tragism discret, în regia lui Pierre Salvadori, și "Amanda" - cel mai recent film al lui Mikhael Hers, regizor foarte popular în Franța. În ciuda faptului că povestea pleacă de la o întâmplare traumatizantă, "Amanda" este un film solar, optimist și deschide o discuție despre anxietate versus curajul de a merge mai departe.

"Ne propunem atragerea și stimularea interesului doritorilor pentru activități specifice în vederea dezvoltării personale și adaptării la o societate aflată în permanență într-o extrem de rapidă schimbare, transformare, dar și întoarcerea către modul de socializare prin întâlnirile organizate în cadrul comunităților la care ne vom deplasa", adaugă Dan Cojocaru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4241 secunde