Capul Sfântului Apostol Andrei, pentru a doua oară în România

389
Capul Sfântului Apostol Andrei, pentru a doua oară în România - capulsfantulandreipatras4-1319365140.jpg
Capul Sfântului Apostol Andrei va fi adus, mâine dimineață, pentru a doua oară în România de către o delegație a Bisericii Ortodoxe din Grecia, cu prilejul sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, informează Patriarhia.
Potrivit NewsIn.ro, moaștele Sfântului Apostol Andrei vor ajunge mai întâi la Patriarhia Română, pentru a fi venerate de credincioși până vineri, 28 octombrie, la ora 12.00.
Tot vineri, cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, capul Sfântului Apostol Andrei va fi dus în procesiune la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde va rămâne până la 29 octombrie. Ulterior, Capul Sfântului Apostol Andrei va fi dus în Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde va sta până la 31 octombrie, iar o zi mai târziu va fi transportat înapoi în Grecia.
Capul Sfântului Andrei, păstrat în insula Patras din Grecia, a fost adus pentru prima dată în România în 1996, la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Grecii ies iar în stradă
Pagina a fost generata in 0.1845 secunde