Când își vor lua profesorii salariile restante

1183
2
Când își vor lua profesorii salariile restante - salarii-1316975256.jpg
La nivelul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), peste 170.000 de mem-bri de sindicat au câștigat în instanță majorarea salariilor cu 33,4% pentru perioada oc-tombrie 2008-decembrie 2009, potrivit Legii 221/2008.
Întrucât Comisia de Buget-Finanțe din cadrul Camerei Deputaților a propus amânarea până în 2016 a plății drepturilor salariale restante câștigate prin sentințe judecătorești definitive și executorii, atât FSLI cât și Federația Educației Naționale protestează, la nivel declarativ.
Potrivit deciziei parlamentarilor din Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, angajații de la stat care au câștigat procesele ar trebui să își primească drepturile în intervalul 2012-2016, respectiv 5% din valoarea titlului executoriu în 2012, 10% - 2013, 25% -2014, 25% - 2015 și 35% - 2016.
"În condițiile în care vor vota acest proiect de lege, s-ar putea să aibă o surpriză. Le transmit tuturor aleșilor un singur lucru: să nu ajungă profesorii să facă anticampanie pentru că, dacă vom lua această decizie, nu știu câți dintre actualii deputați și senatori vor mai prinde un mandat", a declarat Constantin Ciosu, președinte FEN.
De asemenea, Simion Hancescu, președinte FSLI, a-vertizează "că în ziua votului din Plenul Camerei Deputaților o delegație a federației noastre va depune un memoriu la Parla-ment prin care vom solicita deputaților să nu voteze favorabil acest proiect de act normativ".

Comentează știrea

Milica
26 septembrie 2011
Sindicatele, ca cincea roata la caruta

Sa duci o lupta fara munitie mi se pare ceva grotesc. Liderii trebuia sa se ingrijeasca, in atatia ani, de crearea unui fond de greva, pe baza acelei cotiztii, care este imensa, in conditiile actuale de pauperizare a populatiei (1%!). Organizatiile sindiacle ar trebui desfiintate si reinfiintae, pentru a mai avea credibilitate. Bugetarii din educatie si-au pierdut simtul civic al onaorei si respectului de sine, lasandu-se calcati in picioare de niste "neica nimeni", ajunsi politicieni fripturisti in parlament.

Milica
26 septembrie 2011
Sindicatele, a cincea roata la caruta

Sa duci o lupta fara munitie mi se pare ceva grotesc. Liderii trebuia sa se ingrijeasca, in atatia ani, de crearea unui fond de greva, pe baza acelei cotiztii, care este imensa, in conditiile actuale de pauperizare a populatiei (1%!). Organizatiile sindicale ar trebui desfiintate si reinfiintate, pentru a mai avea credibilitate. Bugetarii din educatie si-au pierdut simtul civic al onaorei si respectului de sine, lasandu-se calcati in picioare de niste "neica nimeni", ajunsi politicieni fripturisti in parlament. Scuze pentru c greselile din textul anterior!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Eminescu", frate cu turcu
Pagina a fost generata in 0.2828 secunde