Când a mințit Răducu Popescu? Inspectorul general și-a "decapitat" adjunctul

4032
43

Articole recomandate

Inspectorul școlar general adjunct Adriana Oprea a fost demis, vineri, din această funcție de către șeful ISJ Constanța, Răducu Popescu. Zvonurile privind această "decapitare" existau însă de mai multă vreme, cu toate că Popescu infirmase, în mod categoric în urmă cu câteva zile, pentru "Cuget Liber", că ar avea de gând să facă o asemenea mutare.

De câteva zile, se vorbea prin birourile dar și pe holurile ISJ Constanța că se pregătește demiterea inspectorului general adjunct Adriana Oprea, dar și a celuilalt adjunct, Mircea Vrană, ambii susținuți politic la momentul numirii de PNL. Motiv pentru care l-am întrebat pe prof. dr. Răducu Popescu, inspector general, dacă schimbarea celor doi adjuncți liberali în timpul sesiunii de examen nu ar aduce prejudicii imaginii Inspectoratului Școlar Județean Constanța. "Nu am de gând să-i schimb, dar de ce nu o întrebați pe doamna Oprea?", a venit răspunsul categoric.

Plângeri la poliție și ISJ

Pusă în fața acestei probleme, prof. Adriana Oprea a recunoscut în mod deschis că se fac presiuni asupra ei pentru a-și da demisia, motivul aparent banal invocat fiind un calificativ slab pe care l-ar fi dat în urma unei inspecții unei învățătoare "cu influență"

Aceasta ne-a pus la dispoziție un document din care rezultă că învățătoarea Nicoleta Dincu, de la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu", o reclamă pentru purtare abuzivă. "Acesta cred că este motivul invocat pentru demiterea mea", ne declara în urmă cu trei zile prof. Oprea.

Scandalul dintre cele două nu s-a oprit însă doar la o plângere depusă la ISJ, fostul inspector adjunct reclamând-o la rândul ei pe învățătoare la Poliție. Din plângerea depusă de prof.Oprea am reținut că s-a prezentat la Colegiul Pedagogic în calitate de șef al Comisiei de disciplină ca urmare a sesizărilor părinților care reclamau "stilul de muncă nepedagogic al doamnei învățătoare, haotic". Fostul inspector a asistat la orele învățătoarei Nicoleta Dincu, după care a urmat o discuție la care au asistat prof. Anamaria Ciubotaru, directorul colegiului, și Tatiana Tunaru, șef Comisie învățători. "Discuția s-a dorit să fie colegială și profesională, în care s-au discutat lucruri constatate la ore. Citind reclamația (depusă la Inspectoratul Școlar de învățătoare - n.r.) mai departe, am constatat că totul a luat o întorsătură neașteptată, fiind acuzată de limbaj inadecvat. (…) Citind mai departe afirmațiile doamnei Dincu, mi-am adus aminte de amenințarea doamnei prin care a spus că dacă nu primește calificativul foarte bine va apela la prietenul (iubitul) ei, un cunoscut ziarist și va lupta din răsputeri să supraviețuiască. Menționez că nu eu fac decizii de numire/demitere din învățământ. Tot timpul (de 3 ore) doamna învățătoare m-a provocat să-mi pierd cumpătul, afirmând că ne înregistrează", am mai reținut din plângerea depusă la IPJ.

Răducu Popescu: "Decizia nu îmi aparține"

Învățătoarea Nicoleta Dincu a fost sancționată cu avertisment la sfârșitul lunii ianuarie de către con-siliul profesoral, întrucât la secreta-riatul Colegiului Pedagogic nouă părinți, din cei 15 care și-au retras copiii din clasă, au depus sesizări care au condus la o investigație.

Am încercat să o contactăm telefonic pe învățătoarea Nicoleta Dincu pentru a-i solicita un punct de vedere, dar nu a răspuns. Prof. Anamaria Ciubotariu, directorul Colegiu-lui Pedagogic, nu a putut face declarații, fiind într-un centru zonal de evaluare pentru Bacalaureat.

Întrebat, ieri, dacă a avut un motiv anume pentru a o demite pe prof. Adriana Oprea, inspectorul general Răducu Popescu a declarat că a avut o colaborare foarte bună cu dânsa și s-a integrat bine în echipa de la ISJ, iar decizia aparține Ministerului Educației. Noul inspector general adjunct este prof. Irinela Nicolae.

Comentează știrea

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
noni
5 iulie 2014
ce imbarligaturi

Mincinosi, complotatori, razbunatori, ca o adevarata structura mafiota. Si copiii, ce castiga din toate aceste scandaluri, mutari, concedieri, etc ? De ce are politicul atata influenta, mai ales in scoli, unde nu are ce cauta deloc ? Politica e ca un cancer, distruge tot ce atinge.

Director
5 iulie 2014
Oprea

Foarte bine a facut ca a schimbat-o pe Oprea , o mare rusine pentru invatamantul constantean , o mincinoasa si o spagagioaca.

parimte
5 iulie 2014
noua inspectoare

Aas se desfasoara numirile in invatamant ........si demisiile pe aceleasi criterii rosii.. Bine ca vine adjunct o patroana de gradinita ....altfel va merge de acum ...

Haka
5 iulie 2014
Vai, miraculos

Bine ca ne salveaza doamna educatoare. Cred ca e performanta, nu? Si cu domnul de sport fac o echipa galactica. Oare pot face si ore suplimentare? Imi fac scoala de luat spagi si imi trebuie manageri.

Alina
5 iulie 2014
asta-i inspectoare?acum o avansati..de parca ar merita

Irinela,adjunct?pai de cate ori am reclamat gradinita de pe badea cairtan,ca cere 200fondul gradinitei,ca cere bani de concursuri,de poze,de apa,pe care o platesti chiar daca copiii nu consuma apa de acolo,vin cu ea de acasa, aceasta inspectoare a gasit de cuviinta sa dea semnalmentele persoanei care a facut reclamatia doamnelor educatoare,despre nereguli,nincio vorba.Rusine sa va fie,hal de inspectoare..

Halmyris
5 iulie 2014
Numiri

Dupa un traseu anevoios prin multe partide , in sfarsit , Irinela si-a vazut visul cu ochii. Ultimul partid ,caruia i-a adus servicii importante : PDL . A participat chiar si la alegerile presedintelui , facand parte din gasca BUHAIEV. Mai mult , la vizita electorala a lui Teodor Stolojean la Constanta , l-a purtat prin toate gradinitele. Pentru asemenea fapte de arme, PSD-ul a numit-o INSPECTOR SCOLAR GENERAL ADJUNCT .Bravo ! Cat despre Raducu Popescu , cel mai incompetent si prost general pe care l-a avut judetul Constanta .

anne
5 iulie 2014
bataie de joc

aceasta demisie va duce la si mai mult haos in isj. adica vor urca pe post de directori un nou val de debutanti si incompetenti cum este domnul de la kogalniceanu care tot anul scolar a stat ascuns in birou cu program de gravida. mai e putin si scoala cade pe el dar lui prea putin ii pasa! mai, baiatule, cum te cheama acum ca am auzit ca te-ai insurat si ai luat numele nevestii, da-ti demisia ca nu faci fatza!!!

profesor
5 iulie 2014
rusine!

Ai dreptate,anne!Sunt profesor la Kogalniceanu si pot confirma cele spuse de tine!In scoala e un haos total!Nesimtirea si nepasarea domnului director este incomparabila.O colega a avut curajul si i-a spus in fata si a amenintat-o!Dupa ce ca e prost este si dusmanos.Singura care iti rezolva problemele este doamna director care sta de dimineata pana seara in scoala.Acum se lauda ca tot el va fi director ca are sustinere la general.Trist dar adevarat.

Alcibiade Second
5 iulie 2014
Invidiaaaa.....

Invidiaaaaaa....va macina pe toti. Nici nu a pus-o bine pe post caaaa...hop si voi la muscat popouri. Doamna Alina, daca nu ti-a convenit masura luata la gradinita unde ai si tu odrasla, de ce nu te-ai dus la DNA, asa cum s-a dus Izaura ?.. Succes celor ramasi in functii si celor numiti in functii !

Alina
5 iulie 2014
pentru desteapta aia care stie sa dea sfaturi aiurea

tu esti proasta,sau te faci?cum sa ma duc la DNA,cand Irinela i-a spus "o mamica inalta si cu parul..imbracata cu..", ea in loc sa-si faca treaba,sa investigheze,ea le avertizeaza pe educatoare de semnalmentele persoanei care le reclama..stii ce scandal a facut educatoarea?pai daca ma duceam la DNA,in suturi imi tineau copilul pana la sfarsitul anului scolar.

43 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8627 secunde