Campanie pentru schimbarea metehnelor din învățământ. Se desființează fondul școlii?

401
Campanie pentru schimbarea metehnelor din învățământ. Se desființează fondul școlii? - fondcampaniepentruschimbarea-1551040098.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean al Elevilor Constanța a demarat o campanie prin care încearcă să schimbe metehnele din învățământ. Prin "Educația sub preș", elevii doresc să evidențieze, dar și să soluționeze atitudinile abuzive și indiferente ale decidenților în raport cu beneficiarii primari ai educației.


Prima subcampanie, intitulată "Transparență decizională zero în școli", are drept scop semnalarea gradului redus de transparență al școlilor pe site-uri oficiale și, implicit, schimbarea modului în care acestea își expun informațiile. Demersul va consta în analizarea tuturor paginilor web ale unităților de învățământ pentru a vedea cât de transparente sunt acestea.
Următoarea etapă a campaniei este reprezentată de proiectul "(In)suficient pentru elevi" prin intermediul căruia vom analiza atât problema gestionării resurselor la nivel de unitate de învățământ, dar și problema fondurilor insuficiente alocate de Consiliile Locale educației.


Nu în ultimul rând, structura reprezentativă a elevilor la nivel județean 
și-a propus să ridice întrebarea "Cât cotizăm pentru educație?", într-o a treia etapă a programului de campanii. Așadar, prin acest demers, CJE CT dorește să dezvăluie și să elimine paradigma sumelor de bani colectate în școli, în categoria enunțată fiind prezente și "popularele" fonduri ale claselor și școlilor.


Potrivit elevilor, campania "Educație sub preș" are ca rol primordial conștientizarea unei educații calitative în toate școlile constănțene, precum și eliminarea corupției din aceste instituții de învâțământ. În acest sens, elevii luptă pentru un deziderat măreț, și anume responsabilizarea factorilor decizionali pentru a accepta faptul că învățământul este centrat pe elev, nu pe profesor și în niciun caz pe decident.


"Sistemul de învățământ românesc stă foarte prost la capitolul transparență, iar prin intermediul acestei campanii ne dorim să scoatem de sub preș câteva din problemele stringente ale școlilor constănțene care au fost de atâtea ori mușamalizate", explică Tasnim Chazli, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1812 secunde