Cămin studențesc modern, la Universitatea "Ovidius". "Condițiile vor fi hoteliere"

1500
Cămin studențesc modern, la Universitatea

Articole recomandate

Un nou cămin studențesc va fi ridicat în zona Pescărie din Constanța, în apropierea actualelor cămine ale Universității "Ovidius". Imobilul va fi construit cu finanțare de la stat și va fi unul dintre cele mai moderne din țară.

Viitorii studenți ai Universității "Ovidius" vor avea la dispoziție condiții dintre cele mai bune de cazare la cămin. În aproximativ doi ani de zile, instituția de învățământ superior ar putea avea un nou cămin studențesc, realizat după cele mai înalte standarde internaționale. Conducerea universității a semnat, săptămâna aceasta, contractul de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Investiția se va realiza prin Compania Națională de Investiții, cea care derulează deja două proiecte la Constanța, restaurarea Cazinoului și construcția Sălii Polivalente.

Noul cămin va avea dispunere funcțională în regim de demisol, parter, patru etaje și al cincilea retras și va asigura în total 167 de locuri de cazare. Camerele sunt prevăzute a avea capacitatea de două locuri, cu excepția celor destinate persoanelor cu dizabilități, și vor fi dotate cu grup sanitar propriu. Noua clădire va respecta cerințele și normativele în vigoare, fiecare cameră fiind echipată cu mobilier specific, precum pat, birou, dulap, frigider și etajere. Totodată, clădirea va avea spălătorie, uscătorie, călcătorie, cabinet medical și bibliotecă. Fiecare etaj este prevăzut și cu sală de mese cu chicinetă și sală de lectură.

Căminul face parte dintr-o serie de 30 care vor fi ridicate prin CNI, în 13 orașe cu centre universitare. "Imobilul va fi amplasat în zona Pescărie, în vecinătatea blocurilor FN, unde sunt celelalte cămine. Acolo aveam teren disponibil și a fost aprobat. Tot ce se realizează are legătură cu faptul că am reușit să facem documentația la timp și să o depunem printre primele universități", a declarat, pentru "Cuget Liber", rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. Sorin Rugină.

Vizează creșterea numărului de studenți

Acesta ne-a dezvăluit că, deși, în prezent, studenții învață de acasă, căminul era o prioritate. "Important este că a fost aprobată finanțarea și că se demarează procedurile. Este vorba despre cămine tip, care vor avea toate facilitățile. Vom avea un cămin modern, cu condiții hoteliere foarte bune și despre care eu cred că ne era necesar oricum. Noi încă stăm aici, la căminele vechi de pe Mamaia. Chiar dacă nu ne vin studenți mai mulți, noi gândim o creștere a numărului de studenți și sperăm în continuare, nu știm ce va fi. În plus, mai avem studenți străini, care, în marea majoritate, stăteau prin gazde și care acum probabil vor vrea să locuiască în noul cămin, unde vor avea condiții foarte bune", a mai spus rectorul Universității "Ovidius".

Prof. Sorin Rugină și-a exprimat speranța ca demersurile să nu fie întârziate de procedurile de licitație și ca lucrările să înceapă cât mai rapid. "Chiar dacă nu vom avea foarte mulți studenți în plus, măcar vom putea să dezafectăm vechile cămine, de pe bulevardul Mamaia, pe care să le transformăm în săli, pentru că oricum suntem în criză de spațiu", a precizat rectorul UOC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3098 secunde