Caietul educatoarei, motiv de investigație ministerială

948
1
Caietul educatoarei, motiv de investigație ministerială - caiet21317213926-1317326886.jpg
Întrebat dacă are cunoștință de scandalul iscat la Con-stanța în legătură cu caietul educatoarei editat de Didactica Publishing House și distribuit în primă fază contra sumei de 20 lei, ministrul Daniel Fune-riu a declarat că el constituie subiectul unei anchete la nivel ministerial. "Am dat la începutul anului școlar un azimut comportamental pentru inspectori, directori și cadre didactice. Școala nu este un târg! Nu putem să ne permi-tem să obligăm oamenii să ne cumpere manualele. Tot așa cum în învățământul superior i-am îndemnat pe studenți să nu-i creadă niciodată pe profesorii universitari care le promit că vor lua examenul dacă le cumpără cărțile. Vă spun extrem de clar că în momentul în care vom avea toate datele problemei clarificate nu voi ezita să sanc-ționez acest lucru în cel mai aspru mod pe care îl permite legea. Este un semn de respect față de părinți, față de profesori, față de elevi".
În finalul declarației, le atrage atenția celor care vor să transforme școala într-un târg că acest lucru nu este acceptat.

Comentează știrea

Mona Coma
30 septembrie 2011
munca de calitate=rezultate bune

Sunt de acord ca auxiliarele nu trebuie impuse elevilor si familiilor acestora, dar il intreb pe d-l ministru Funeriu daca a vazut cum arata manualele? Un text anemic, fara valoare educativa sau stiintifica , doua desene fara valoarea instrumentala si 2-3 exercitii care nu stimuleaza decat capacitatea reproductiva. Baza materiala a scolilor este precara, iar dascalii trebuie sa-si cumpere singuri consumabile:hartie, cartuse la imprimantele personale. Si atunci cum sa obtii rezultate bune cu elevii si sa faci un invatamant de calitate? putin ceri, putin obrii!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cum justifică Funeriu retrogradarea UMC
Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Ce fraude se fac cu manualele la Constanța
Pagina a fost generata in 0.2715 secunde