Cadrele didactice ar trebui să scape de birocrația sufocantă, până la începutul anului școlar viitor

501
Cadrele didactice ar trebui să scape de birocrația sufocantă, până la începutul anului școlar viitor - cadrele-1574788327.jpg

Articole de la același autor

Sindicaliștii din învățământ speră ca profesorii să scape de toată hârțogăraia care le ocupă prea mult timp până la începutul anului școlar următor. Astfel, ei se vor putea ocupa mai mult de pregătirea lor profesională și de actul didactic. 
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a anunțat că va face parte din grupul de lucru constituit la nivelul Ministerului Educației și Cercetării și care va avea misiunea de a găsi soluțiile pentru a fi redus substanțial nivelul aberant al birocrației cu care se confruntă personalul didactic. 


Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a demarat acest proces de eficientizare a activității cadrelor didactice, astfel încât să li se ofere profesorilor posibilitatea de a dedica mult mai mult timp pentru creșterea performanței actului didactic, principalii beneficiari ai debirocratizării  fiind, de fapt, elevii! 


"Colegii noștri sunt pur și simplu sufocați de tot felul de rapoarte, referate și alte hârtii pe care trebuie să le întocmească, fără ca acestea să aducă plus-valoare în activitatea la clasă, ba din contră, li s-a redus timpul de pregătire profesională absolut necesară pentru creșterea performanței în activitatea cu elevii", explică reprezentanții FSLI. 


Aceștia atrag însă atenția ca actuala corvoadă de a face hârtii să nu se transforme, de fapt, în întocmirea de documente digitalizate. 


"Birocrația excesivă din sistemul de învățământ a sufocat cadrele didactice în ultimii ani și, deși am cerut în nenumărate rânduri măsuri ferme din partea ministerului de resort, măsurile au fost anemice. Dascălii sunt nevoiți să întocmească tot felul de hârtii, fără ca acestea să-i ajute să fie mai performanți la clasă. Învățământul are nevoie de oxigen, iar acesta nu poate fi primit dacă personalul didactic, de exemplu, nu se preocupă de formarea profesională continuă, de întâlniri metodice sau de experimentarea unor metode noi de predare la clasă, pentru că are… hârtii de făcut. Este un prim pas că începem să înțelegem ce înseamnă de fapt educația și care este misiunea colegilor noștri", este de părere Simion Hancescu, președinte FSLI.    


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2141 secunde